Изключително натоварен трафик към Гърция

0
Изключително натоварен трафик към Гърция

Половин километрова опашка от автомобили затруднява преминаването през граничния пункт Маказа. Трафикът в цялата страна е натоварен в първия почивен майски ден.

На автомагистрала "Струма" преди Дупница има километрично задръстване. Движението е изключително натоварено в посока Кулата, съобщава БГНЕС.

От Гранична полиция информират, че поради засилен трафик на ГКПП-Маказа се е образувало натрупване на моторни-превозни средства от около 500 метра и се поддържа с постоянен интензитет. Няма проблеми в дейността на граничния пункт, работи на пълен капацитет. Поради малката пропускателна способност на ГКПП-Маказа на пътуващите се препоръчва да използват съседните гранични пунктове - Капитан Петко войвода, Ивайловград и Златоград.

На Кулата - Промахон движението е интензивно в посока Гърция, няма образувана колона. На Калотина натрупването на автобуси на изход от страната е отработено, пунктът работи на нормален режим. На Капитан Андреево поради засилен трафик, колоната от товарни автомобили на изхода е около 1 км.

На всички останали гранични пунктове движението на МПС е нормално. БГНЕС припомня, че над 500 000 българи ще почиват по време на предстоящите празници. 350 000 ще пътуват в страната, а останалите ще бъдат в чужбина. За Гергьовден повечето хора предпочитат да бъдат с близките си. Друга част от сънародниците ни пък са избрали за почивните дни да са в чужбина. Най-предпочитани дестинации са Македония, Гърция, Турция и Румъния.

3000 полицаи ще контролират трафика по шосетата за предстоящите шест почивни дни. Катаджиите ще регулират движението и ще следят за основни нарушения на водачите. От МВР съветват да се избягват пиковите часове с най-голям трафик на 30 април, 1 и 6 май, а при възможност да се тръгва в по-ранен час, особено ако ви предстои дълъг път.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари