Изграждат модерна жп рампа на Товарна гара в Русе

7
На перона, където ще чакат пътниците, поставят специално LED осветление
На перона, където ще чакат пътниците, поставят специално LED осветление Видео: Русе Медиа

На перона, където ще чакат пътниците, поставят специално LED осветление

Специално LED осветление ще има на жп перона на Товарна гара в Русе. Такива LED лампи се монтират за първи път в града, заявиха от фирмата, която се занимава с поставянето им. Параметрите им са такива, че се използват за осветяване на производствени обекти. Характерното за осветителните тела е, че имат дълъг живот на експлоатация, който е от порядъка на 50 000 часа.

На самия перон, където ще чакат пътниците, осветлението ще бъде с мощни лампи, които са 100 W, но дават светлина като 700 W. То включва близо 34 LED лампи, като 20 от тях са 100 W и ще са на двете платформи, а останалите 14 са 30 W и са предвидени за осветяване на подхода на рампата за инвалиди. Досега в Русе такава модерна и функционална жп рампа не е правена от НКЖИ, предаде Русе Медиа.

Техническият ръководител на обекта обясни, че освен осветлението ще има и видеонаблюдение и всичко ще се управлява автоматично от техника и сървъри, за които ще има специално оборудвана стая. В момента се очаква да пристигнат ел.таблата, а самото тестване и пускане на осветлението би трябвало да стане през следващата седмица.

Към момента са изградени двете стълбища от двете страни на жп линията, като все още текат довършителни дейности към подхода от южната страна. Положени са и нови плочки, като е извършено и повдигане на котата, с цел да се избегне заливането на основата на стъпалата от образуващата се при интензивни валежи огромна локва, която не може да се поеме от канализацията и се стича по склона към бул. Тулча. Следващата седмица се очаква да пристигнат и навесите, които ще са за изчакващите пътници на платформите.

Междувременно вече са освободени заеманите сградни помещения в непосредствена близост в посока Млечна кухня. По предварителна информация на въпросния терен ще бъде изграден голям хипермаркет с излаз към кръговото на Хлебозавода и новата жп рампа. Очаква се дейностите да приключат до 28 октомври, като последното, което ще бъде направено, е оградата за безопасност на русенци. Тя ще е от двете страни на жп линията, ще започва от самата платформа, ще е с дължина от 160 метра и ще е висока 2 метра.

Минаващи от там русенци, коментираха, че това е нещо много хубаво и са изключително доволни от ремонта и модернизирането. Отзиви и коментари от самите потребители можете да видите във видеото, както и да добиете представа за направеното до момента и в какво истинско бижу се превръща тази транспортна точка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ЖП линия на самоубийците
    Изграждането на новия жп перон на Товарна гара е добро начало. Хубаво ще бъде, ако има навес - покритие против дъжд и сняг. Едва ли някой е водил статистика на самоубийците или убитите случайно пресекли жп релсите в този участък. Все пак релсовия път преминава през жилищни квартали с интензивен пътникопоток. Трябва да бъде ограден по възможност целия железен път с двуметрова ограда от гара Разпределителна до Централна жп гара. Пресичането на жп линията да става само на определени обезопасени максимално места. Скоростта на влаковете да бъде намалена максимално най-вече около районите на жилищните блокове. И без това вече няма толкова много движение на влакове, колкото са били преди.
  • 5
    3
    коментатора
    Ей такива като казанския неразбиращи от ирония избраха менчо предните избори, и са на път да го преизберат.
  • -1
    2
    Казанската афера
    Коментаторът има ли трети клас?Или носи шалвари!
  • -3
    1
    менчо форевър
    Добре е също че няма конкуренция и ще изкарам още един мандат. Мандат в който ще имам време да облагородя града и да завърша всички проекти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари