Издирват замърсителя на река Дунав край Русе

0
"Морска администрация" направили незабавна извършили проверка с катер по реката
"Морска администрация" направили незабавна извършили проверка с катер по реката

"Морска администрация" издирва замърсител на река Дунав край Русе.

Служители на дирекция "Речен надзор - Русе" към агенция "Морска администрация" проверяват сигнал за мазни петна по река Дунав край Русе, коментира Емил Димитров, началник на отдел в дирекцията.

Сигналът бил подаден около 9 часа вчера сутринта. Служителите на "Морска администрация" направили незабавна извършили проверка с катер по реката. Установен бил много "тънък филм" с ширина от един-два метра в района над устието на река Русенски Лом. Затова в момента се издирва източникът на замърсяването. Очакват се и резултатите от проверка на РИОСВ за потенциални фирми-замърсители. Според Димитров, в късния следбед вчера източникът на замърсяване все още не е бил установен, като вероятно е бил свлечен от брега при дъждовете. Взети са проби.

Напоследък, почти всяка седмица постъпват подобни сигнали за петна по Дунав. Последният случай, при който е наложена санкция, датира от края на миналата година. Тогава сръбски капитан на кораб е бил глобен с 5000 лева за разлято при прехвърляне гориво, тъй като не е спазил правилата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари