Издирват мистериозно изчезналия рейнджър Христо

0

"Моля се на Господ само синът ми да е жив и здрав! Той ми е единствен!"

Така започва своя разказ Рената Павлова, майка на мистериозно изчезналия рейнджър от Ирак Христо Николов, предаде България Днес.
Следите на младия 32-годишен мъж се губят в Испания, а вест от него няма вече повече от година. Христо спира да се обажда на майка си и 9-годишната си дъщеричка в България. Новини няма и съпругата му филипинка, която рейнджърът зарязва мистериозно в Дубай. От месец в издирването му се включва и Интерпол, но без резултат.

Христо е отгледан единствено от майка си. Баща му си тръгва, след като разбира за бременността на Рената. Малко по-късно мъжът се удавил. Христо е бил кадрови войник в 101 алпийски батальон в Смолян. Той е сред наградените от мисията ни в Ирак през 2005 година. Тогава кървав инцидент завинаги белязва живота му. Пред него е убит от приятелски огън неговият другар Гърди Гърдев. След завръщането си в България Христо се отказва от военната служба.

"Беше доста стресиран, съветвах го да отиде на психолог", обяснява Рената.
За да търси препитание, след като напуска батальона, Христо тръгва към столицата и работи като строител. За съжаление късметът му не проработил, сдружил се с лоши хора, които го ограбили и оставили на улицата. От гордост Христо не потърсил майка си за помощ, а се хванал да копае канали и с честен труд да събере пари за билет до Мадан. Прибирайки се у дома, майка му е ужасена.

"Христо е красив, елегантен мъж. Когато се прибра от София, бе мръсен, скъсан, като клошар", спомня си с отвращение Рената.
Разочарован след неволите в столицата, Христо решава да пробва късмета си в чужбина и работи в редица европейски държави като общак по строежите. Заминава за Гърция, а после и в Германия. Именно там среща и своята съпруга, филипинката Адел Толентино Калинаван. Младата 22-годишна девойка учи "Бизнес администрация".

Красавицата бързо омайва Христо и двамата сключват граждански брак. Младото семейство решава да замине за Дубай и там да си пробват късмета. Изненадващо Христо зарязва съпругата си там и отива в Испания, откъдето следите му окончателно се губят.
"Изобщо не се усъмних, че нещо не е наред през цялото това време. Христо пращаше пари за издръжка на внучката ми чрез свой шеф на име Васко. Смятах, че синът ми е добре, но е много зает и не му се разговаря с мен. През август тази година парите спряха. Опитах се да се свържа с въпросния Васко, но той спря да си вдига телефона".

Така Рената започва да разбира, че нещо не е наред със сина й. Притеснената майка се свързва с полицията в Испания. Униформените издирили въпросния Васко. Пред ченгетата мъжът обяснил, че не бил шеф на Христо, а само съквартирант. Не се били чували или виждали с рейнджъра, а пращал парите на майка му "ей така, от добро сърце", заплела се още повече мистерията.

"Веднага уведомих Интерпол, сега го издирват с жълта бюлетина", обяснява притеснената майка.
"Успях да се свържа и със снаха ми в Дубай. Отначало беше дръпната и отказа да говори с мен, но по-късно разбра, че може да е станало нещо лошо, и се съгласи да комуникираме", обяснява Рената. Тъй като жената не разбира английски, комуникацията се водела чрез програма за преводи в интернет. Красавицата обяснила, че откакто Христо я оставил в Дубай, повече не й се обадил.

Все пак надеждата, че Христо е добре, не е напуснала Рената. Тя проверила в здравната система на Европейския съюз за смъртен акт на името на Христо. За нейно щастие там не фигурирало името на сина й.
"Моят син е малко като баща си вироглав, но и наивен. Може да се е забъркал с лоши хора и да е някъде по затворите или в болница за бедни, знам ли", колебае се за съдбата на сина си Рената. Единственото, за което майката моли, е, ако някой има информация за сина й, да се свърже с нея.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари