Издирван бургаски престъпник потъна вдън земя

0
Органите на реда не могат да го открият вече повече от месец
Органите на реда не могат да го открият вече повече от месец

Полицията издирва вече повече от месец бургазлията Иван Делиатанасов.

Срещу него е повдигнато поредното обвинение за тежко умишлено престъпление – измама в условията на повторност още на 19 юли т. г., съобщиха от прокуратурата. 

Делиатанасов обаче е потънал вдън земя и органите на реда не могат да го открият, за да му връчат постановлението. Иван е обявен за общодържавно издирване и трябва да бъде доведен принудително в Районната прокуратура, след което държавното обвинение ще реши дали да поиска постоянното му задържане.

Делиатанасов има действаща условна присъда за присвояване и измама в размер на 1 година и 4 месеца. Той не е успял да се реабилитира и сега може да лежи в затвора и за двете провинения.

Характерно за Делиатанасов е да се представя за майстор-дърводелец, предава Флагман. Той предварително прибирал парите на хората, без обаче да им доставя желаните мебели. По тази схема той измамил бургазлия в началото на 2017 г., че ще изработи и монтира гардероб срещу 800 лв. Мошеникът взел договорената сума, но така и не изпълнил своята част от уговорката.

Малко след това – за период от около година, в мрежите му попаднали две жени. Една от тях е Елена Каролова, която е била ужилена с 480 лв. от Иван за щори, които така и не видяла. 

И трите престъпления са обединени от прокуратурата в едно дело. Ако бъде признат за виновен, Иван може да получи от 1 до 8 години затвор. По преценка на съда, измамникът може да се прости и с 1/2 от имуществото си. Към това трябва да бъде прибавена и нарушената условна присъда.

„Налице е вече т. нар. продължавана престъпна дейност. За голям период от време по един и същи начин, обещавайки изработка на мебели, извършва измамни действия. Като деянието е извършено повторно и в немаловажен случай”, предават от прокуратурата.

Явно усещайки накъде отиват нещата, Иван изчезва яко дим. В момента единствено от МВР зависи дали той ще се изправи пред съда, за да отговаря за действията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари