900 бандити са избягали от правосъдието

0
МВР ги издирва безуспешно
МВР ги издирва безуспешно Снимка: Канал 3

МВР издирва под дърво и камък 880 бандити с влезли в сила присъди, които обаче са избягали, преди да влязат в затвора.

Това заяви главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов, цитиран от „Телеграф“.

По думите му силовото ведомство прави всичко възможно, за да издири осъдените лица и да ги предаде на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, която вече има право да ги въведе зад решетките.

Работим много добре с всички служби, Европол и Интерпол. Където имаме данни, че е възможно избягалият осъден да е зад граница, уведомяваме съответната държава и искаме съдействие“, допълни главсекът на МВР.

Въпросните 880 убийци, изверги, крадци и наркотрафиканти са дъхнали по модела на касапина от „Соло“ Илиян Тодоров. Той беше осъден на доживотен затвор за клането пред дискотеката, но малко преди да чуе съдебното решение, просто се изпари. ТОй се издирва и с червена бюлетина на Интерпол, но до момента няма следа от него.

Близките му постоянно обясняват, че не знаят къде е, но в същото време са говорили с него в скайп. Самият Тодоров беше изловен майсторски от издирвачите, въпреки че беше променил външния си вид, дори си беше боядисал косата.

Службите издирват под дърво и камък двойният килър от Сандански Антон Петковски - Нашко. Той получи доживотна присъда за това, че претрепа собственика на търговски комплекс „Космос“ 0 Ангел Христов и Емил Николов – Мъдака, но преди да чуе потвърждение на наказанието си от ВКС, духна. Касапницата, която Нашко извърши в с. Селище, се води за най-кървавата в Пиринския край.

Сред наркотрафикантите, които все още не можем да приберем, за да търкат наровете у нас, е и бившият мъж на фолкпевицата Лияна – Махмуд Йозджан. В списъка с 880 издирвани бандити с влезли в сила присъди е и Еркин Ахмедов от Разград, който има присъди за изнасилване на дете.

Друг изверг е Симо Ананиев от Монтана, закован за изнасилване, блудство и грабеж. Следите му също се губят до момента.

Издирвачи коментираха, че най-голяма съпротива при задържане оказват не убийци и едри наркобосове, а измамниците.

Причината е, че смятали другите за доста по-глупави от тях и на практика да им сложат белезници било нещо като падение.

Оперативните данни на МВР сочат още, че бегълците от правосъдие бягат най-често в държави, които не са членове на ЕС и нямат споразумение с Интерпол за екстрадиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари