Изчезват търсени лекарства

1
Много видове лекарства липсват в складовете и в аптеките
Много видове лекарства липсват в складовете и в аптеките Снимка: БГНЕС

Много видове лекарства липсват в складовете и в аптеките

"Това са най-често оригинални медикаменти на фирмите производители. За лечение на диабет недостигат много лекарства – от най-популярния инсулин до останалите видове, които се ползват постоянно от болните с така наречената захарна болест."

Няма обяснение от складовете защо липсват медикаментите, и ние питаме същото“, допълни по повод притесненията на гражданите Иванчева, собственик на верига аптеки, цитирана от в. БРЯГ

Марияна Иванчева поясни, че русенци в момента купуват лекарства за хроничните си заболявания както и за грипни състояния с температури. Не се забелязва бум на търсенето на определени видове лекарства или пък антибиотици или презапасяване с тях, каквито случаи е имало предходната година.

Най-често наблюдаващото се повишение на цените се отнася до хранителните добавки и лекарствата без лекарско предписание и за хранителни добавки. Добавките на 6 месеца има право да увеличават стойността си, както е по закон.

Според председателя на Асоциацията на собствениците на аптеки у нас Николай Костов този процес ще продължи до края на годината и след това. Увеличението ще стане двуцифрено. Той успокоява обаче, че лекарствата по лекарско предписание са силно защитени. При тях са увеличени цените на единични продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До 3
    До 3: бсп е крайно дясна партия, лидерът и многократно се е срещал със сащническия посланик! Така, че срещите със сащническия посланик са токсични за обществото!
  • 5
    3
    До 2
    А руските партии за изчезват ли и те,не се разбира от коментара ти?
  • 1
    2
    sarah
    Защо не изчезват и партии?! Примерно американски партии - "продължаваме пиците с кристали (пп), дб-тата на ристюфците, мирчефците, атанасофците, "ние идваме от сащ" на армани сбърканяни и николаефци хаджиджендефци, на стефан янеф партията менте, герб - дотук са само американски партии!!
  • 11
    1
    ...
    Очакват скок в цената плюс голямо търсене и хоп, дори и складовете се оказват опразнени. Мафия, спекула, безпредел. И естествено, да го духа народът и възрастните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари