Изчезнаха двама, издирвани за бой до смърт на надзирател

26
В неизвестност са 34-годишният Георги Стефанов и 36-годишният Симеон Христов
В неизвестност са 34-годишният Георги Стефанов и 36-годишният Симеон Христов

Двама от нападателите на надзирателя Янко Янев, който почина след зверски побой с метални тръби на 30 декември 2016 г. в столичния кв. “Разсадника”, са изчезнали и МВР ги издирва от 1 г., но безуспешно. Това стана ясно в спецсъда по време на дело срещу банда за дрога и побои.

Лидер на групата е Стефан Гевгелийски. Според прокуратурата той е “поръчал” Янев след конфликт в затвора, предизвикан от оплакване на друг лишен от свобода, пише 24 часа.

Един от обвинените за смъртоносния побой - Георги Коев, бе доведен в съда с още 9 подсъдими по наркоделото. В неизвестност са 34-годишният Георги Стефанов и 36-годишният Симеон Христов, които били сред най-близките на Гевгелийски.

За двамата има издадена европейска заповед за арест. По оперативни данни на полицията те са напуснали страната веднага след убийството на Янко Янев.

Според прокуратурата Янев е убит за отмъщение. На 26 декември 2016 г. той се прибрал от работа. Видял се с баща си Божко и към 17,35 ч решил да слезе до колата на паркинга. Биячите дебнели отвън, били с маски. Нападнали Янков в момента, в който той отворил вратата на опела на баща си, за да вземе нещо и почнали да го млатят. Надзирателят опитал да се противопостави, но след секунди се свлякъл на земята.

“Изпаднал е в безсъзнание, но тримата са продължили да го удрят по главата и тялото с намерение да го умъртвят", каза спецпрокурорът Радослав Радев. 4 дни по-късно надзирателят починал в “Пирогов” без да дойде в съзнание.

“Убийството е предварително планирано и е извършено с особена жестокост. Смъртта на Янев е била неизбежна. Имал е счупване на черепа до дясната слепоочна кост, разкъсвания по главата и други наранявания”, обясни Радев.

“Разбирам в какво съм обвинен. Не се признавам за виновен, ще дам обяснения по-късно”, каза Гевгелийски. Това заявиха един след други почти всички подсъдими. Един от тъх пък искрено се учуди, че не си е чул името.

Според прокуратурата Гевгелийски е ръководел група, разпространявала наркотици от юни 2015 до май 2017 г. Сред подсъдимите е и Иван Йосифов, син на издирвания Йоско Костинбродския. Малкия Йоско и Гевгелийски са подсъдими и по друго дело за подготовка към убийство на 2-ма спецпрокурори и 2-ма полицаи.

Шест свидетели с тайна самоличност са свидетествали срещу наркобандата. Двама от тях вчера бяха доведени с охрана в спецсъда. Заради разпита им делото продължи при закрити врата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари