Иво Пазарджиев ще настоява за повече финансови средства по „Русезнание“

0
Желанието на председателя на Общинския съвет е да се подобри обучението по „Русезнание“ в русенските училища
Желанието на председателя на Общинския съвет е да се подобри обучението по „Русезнание“ в русенските училища Снимка: Общински съвет - Русе

Желанието на председателя на Общинския съвет е да се подобри обучението по „Русезнание“ в русенските училища

Бюджетът за 2023 г. се определи в доста по-късен срок през настоящата 2023 година, но това даде възможност да се обмислят повече възможности за финансиране по различни пера.

Желанието на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев е да се подобри обучението по „Русезнание“ в русенските училища. В тази връзка на среща бяха поканени преподаватели, които имат мисията да обучат малки и големи ученици през предстоящата учебна 2023/23 г. на русезнание.

Бяха обсъдени алтернативи какво може да се направи в посока повишаване интереса към този така специфичен предмет, който обикновено се изучава след часовете и след часовете по самоподготовка, когато учениците са изморени и е необходим интерактивен подход за задържане на тяхното внимание.

Предложенията от страна на учителите по „Русезнание“ са да се разработят актуални уроци, съобразени с възрастта на децата, които да бъдат поместени в работни тетрадки и учебни помагала. За по-малките да има повече за оцветяване, а за по-големите – повече излизане извън сградата на училище с цел посещения на интересни места, свързани с историята на град Русе.

Имаше предложение и да се потърси Регионален исторически музей за съдействие по темата, като Пазарджиев пое ангажимент да проведе разговор с директора Николай Ненов и да се обсъдят възможните варианти за това.

Припомняме, че Русезнание е образователна програма на Регионален исторически музей – Русе и включва различни модули, предназначени за ученици от различни възрасти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Кандидат за кмет
    Айдеее, и този взе да се показва, ама май няма да е той кандидата им?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари