Иво Пазарджиев: Сега не е време за политиканстване, а за реални действия

0
Нека решаваме реалните проблеми на украинските граждани!
Нека решаваме реалните проблеми на украинските граждани!

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев коментира въпроса около исканията на Украинското посолство у нас улиците с руски имена да бъдат преименувани.

"Призовавам бодрите, безгрижни и щастливи хора от украинското посолство да бъдат адекватни за дневния ред на обществото! Вместо да правят глупави и неуместни предложения, нека съдействат за решаване на реалните проблеми на украинските граждани. Един от тях е липсата на синхронизация между ваксините на българските и украинските деца, което създава реален проблем за записването им в детски градини и училища. За мен е важно тези хора да бъдат социализирани“.

Пазарджиев добави, че ситуацията не бива да се политизира.

И още – малко разяснения относно процедурата за преименуване на улици. Първо, за да се приеме такова решение, трябва да бъде направено предложение от кмета на общината или от името на общински съветник. След това предложението се гласува на заседание на Общинския съвет. В случай, че то бъде прието, следва живеещите на съответната улица да подменят своите документи в указания срок.

В момента тече петиция в подкрепа на исканията на Украинското посолство в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    кой
    А как да се преименува улицата пред американското посолство, че има много варианти: Виетнам, Ирак, Либия, Авганистан, Сърбия
  • 1
    4
    Хаха
    Кой въобще го интересува руските мекерета от МВРО какво мислят? Тъпанари.
  • 0
    3
    русенец
    Браво г-н Пазарджиев! Това предложение на О-краинското посолство е доста нагло. Не стига, че приемаме и храним тук доста украинци, които като гледам качеството на автомобилите с украински номера, явно не са в нужда, ами улиците да сме преименували. Има хубава българска поговорка за случая: "Пуснали го в селото, той за поповата къща пита!"
  • 2
    2
    русенец
    МВРО подлогите на рашистките окупатори са ясни! СРАМ за Русе! За това и повече никога няма да помиришат власт!
  • 5
    1
    Нели КОЛЕВА
    Предлагам на Пазарджиев да вкарат в наредбата за преименуване на улици нова точка,която да гласи:"Общ. съвет поема всички разходи на гражданите,свързани с подмяната на документите им за самоличност."Така мисля,че ще бъде честно и почтено,дами и господа съветници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари