Иво Христов: Ако Байдън дойде на власт, това означава серия от войни в нашия регион

0
"Ако остане на власт Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения“, прогнозира социологът
"Ако остане на власт Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения“, прогнозира социологът Снимка: bTV

2020 г. ще бъде началото на взривни процеси в световен мащаб, смята социологът

Дебатът между Доналд Тръмп и Джо Байдън беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах“

Това коментира в „Тази сутрин“ социологът проф. Иво Христов. По думите му това, което се случва там, е „крайно неприятно и изключително напрегнато“.

„Там няма абсолютно никакъв дебат за политика. Това е едно дълбоко разделено общество - общество на ръба на гражданската война“, на мнение е Христов.

„Големи играчи очакват САЩ да влезе във вътрешна разпра и да няма възможност да реагира адекватно на външни заплахи. Отчитайки неособената кондиция на ЕС, нещата стават крайно неприятни. Мисля, че 2020 г. ще бъде началото на взривни процеси в световен мащаб“, смята Иво Христов.

„Ако Байдън дойде на власт, това означава серия от войни в нашия регион. Ако остане Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения“, прогнозира социологът.

Конфликтът в Нагорни Карабах

„Крайно съм притеснен от конфликта в Нагорни Карабах. Смятам, че там нещата ще придобият все по-тежък характер. Очертават се блокове, в които за първи път Арабският свят, с изключение на Катар и плюс Иран, застават зад Армения. От другата страна е тюркският свят плюс Пакистан, които застават зад Турция. Всичко това ще бъде решено от тежката дума на Русия“, коментира социологът.

Дебатът в Брюксел

„Много пара в свирката“ – така Иво Христов нарече вчерашния дебат в Европейския парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари