Иван Влъчков спечели серия Туринг на Писта Русе

0
Той бе максимално амбициран да вземе първа победа за сезона
Той бе максимално амбициран да вземе първа победа за сезона

Петкратният шампион Иван Влъчков с „Хонда Сивик“, от „КА-2 рейсинг тийм“, спечели серия „Туринг“ в 3-ия кръг от републиканския шампионат на Затворен маршрут„Писта Русе“.

Той бе максимално амбициран да вземе първа победа за сезона, тъй като в първите два кръга поради технически проблеми не успя да завърши състезанието, пише 24 часа. Влъчков спечели квалификацията в събота и не изпусна водачеството до края на серията, следван през цялото време от Стоил Неков с „Хонда Сивик“ от „Елена Тийм Бургас“ и Димитър Кондев с „Рено Клио“ от „Грийн Фокс Мотопспорт“.

Неков се добра до втората позиция, изпреварвайки Кондев в последната обиколка. Пилотите трябваше да направят по 11 обиколки по 30 км трасе на пътен възел „Христо Ботев“ в Русе. Със своята ремонтирана и минала реглажи на преден и заден мост Хонда Сивик, петкратният шампион в дисциплината просто летеше по трасето и не бе достигнат от никого, изпреварвайки втория Неков с 29 секунди.

Начело във временното класиране, четири кръга преди края на шампионата, излезе Стоил Неков.

В серия „Макси“ над 2000 кубика, Константин Маршавелов, с „Мицубиши Лансър“, от отбора на „КА-2 рейсинг тийм“ стартира от първа позиция и води до финала пред Румен Киров, със „Субару Импреза“.

Още в първата обиколка Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансър“ изскочи на втора позиция, но му бе развят черен флаг, за да се прибере в бокса, защото бронята му увисна опасно след удар. След кратко време пилотът, който е водач във временното класиране на шампионата, остана без броня и флагът бе свален, но повреди го дръпнаха назад, а втори излезе Киров - пред Илия Царски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари