Иван Шишков: 20 милиарда лева трябват за реализирането на 1200 километра магистрали

0
Магистралата "Русе - Маказа" е обявена за национален обект до Велико Търново, а към момента са одобрени подробните устройствени планове в първите два участъка
Магистралата "Русе - Маказа" е обявена за национален обект до Велико Търново, а към момента са одобрени подробните устройствени планове в първите два участъка Снимка: БГНЕС

Магистралата "Русе - Маказа" е обявена за национален обект до Велико Търново, а към момента са одобрени подробните устройствени планове в първите два участъка

"От най-малко 1200 км магистрали или скоростни пътища на стойност 20 млрд. лв. има нужда страната ни". Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков по време на изслушването му в парламента, предаде БГНЕС.

По думите му инфраструктурата в България е огромен проблем. Той изброи напредъка на проектите: магистрала "Черно море" е в началото на своето проектиране, за "Хемус" се търси и най-вероятно ще бъде намерено съвсем скоро окончателно трасе, за да бъде завършена.

По отношение на магистралата "Русе - Маказа", Шишков посочи, че е била обявена за национален обект до Велико Търново, а към момента са одобрени подробните устройствени планове в първите два участъка.

"Надявам се в следващи редовни кабинети да продължи да е приоритет и да продължи да се строи, без да бъдат забравени другите", каза Шишков.

"Най-важното е да се намери икономически начин да бъдат построени магистралите. Първата задача на МРРБ в следващата година е да възложи проектиране и след това да се търси възможност да се осигурят трасетата със съответните процедури по ОВОС, да има свързаност между тези магистрали, която ще гарантира свързаността на регионите и на другите гранични с нас държави."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ники
    270Милиарда евро са влезли от европейския съюз от както тиквун е на власт къде са парите ,че и магистрали няма ,някой ще потърсили сметка ,чудим се после защо не ни приеха тук и там ,най корумпираната държава ,без нито един осъден политик камо ли министър или премиер МАДЕ ИН ШИБАНИСТАН
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари