Иван Савов: Александър е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата

8
Според криминалиста Сашко може да е изчезнал още предния ден и бащата да не е съобщил
Според криминалиста Сашко може да е изчезнал още предния ден и бащата да не е съобщил Видео: NOVA

Според криминалиста Сашко може да е изчезнал още предния ден и бащата да не е съобщил

За мен Александър от Перник не е изчезнал ей така, най-вероятно е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата. Ако имаше инцидент или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра. Това коментира в ефира на NOVA Иван Савов, криминалист.

Според него криминални психолози следва да проведат беседи с бащата и да се проверят всичките версии. "Предният ден преди изчезването си Александър от Перник не е бил на училище. Тоест нямаме никаква гаранция, че не е изчезнал предишния ден и по недобросъвестен повод просто това не е съобщено от бащата. 95% се касае за отвличане, трябва да се установи мотивът за отвличане на похитителя, дали има користна или лична цел", заяви той.

По думите му съмнение буди и това, че свидетели не потвърждават бащата и сина да са се разхождали покрай профилакториума. "Версиите на бащата се разминават всеки път щом бъде разпитан. За съжаление пропускът на колегите е, че много късно са започнали да работят с него. Може и някой от обкръжението на бащата да знае какво се е случило. Трябва периодично да се увеличава периметърът на претърсванията, като се провеждат и беседи с бащата. Трябва и да се провери поведението на детето последните дни и дали е имало нездрав интерес към него в училище", допусна криминалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари