Иван Калчев е с травми на гръкляна

0
Травмите му са причинени от служители на жандармерията при задържането му и са констатирани от Бърза помощ
Травмите му са причинени от служители на жандармерията при задържането му и са констатирани от Бърза помощ Снимка: Булфото

Арестуваният пред резиденция Бояна Иван Калчев е с травми на гърлото и гръкляна, съобщи адвокатът му Мирчо Спасов, цитиран от OFFNews.

Калчев е задържан за 24 часа в 6 РПУ. Той се е опитал да спре движението на Околовръстното шосе в района на резиденция Бояна, докато в резиденцията пристигаха прокурори и гости на националната конференция на прокуратурата.

Обжалвали сме заповедта и очакваме насрочаване на съдебно заседание, каза Спасов. Травмите (кръвонасядания) са причинени от служители на жандармерията при задържането му и са констатирани от Бърза помощ. В 6 РПУ са се държали добре.

В случая с Иван Калчев заповедта за задържане е безкрайно немотивирана, каза адвокат Спасов. "Обвинението е, че е попречил на държавни органи да изпълнят задълженията си, без да е посочено на кои органи е попреченo, на каква заповед не се е подчинил, какво действие е е предприел Калчев за да им попречи. Надявам се, че съдът ще бъде достатъчно обективен", каза още бившият депутат от НДСВ Спасов.

По отношение на гражданското неподчинение и действията на протестите, това е една дълга тема, която трябва да започнем да обсъждаме още от истините, които Хенри Дейвид Торо и труда му “Гражданското неподчинение” да минем през Махатма Ганди, Мартин Лутър Кинг…”, каза Спасов. Той добави, че се налага да защитава арестуваните млади хора на протестите в резултат на тяхната активност. “Надявам се останалите граждани да си припомнят мисълта на Едмънд Бърк “Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо”. Моите подзащитни правят нещо”, коментира Минчо Спасов арестите на протестиращи от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари