Иван Иванов: Правителството е изключително вредно за държавата

0
Зад правителството се крият нечии други интереси, коментира депутатът от БСП
Зад правителството се крият нечии други интереси, коментира депутатът от БСП

Зад правителството се крият нечии други интереси, коментира депутатът от БСП

Правителството е изключително вредно за държавата, защото зад него се крият нечии други интереси. От началото на неговия мандат в сектор “Сигурност” валят само проблеми.” Това заяви народният представител от “БСП за България” Иван Иванов в предаването “Пресечна точка” на NOVA.

Той подчерта, че стари проблеми като недокомплекта на армията са се задълбочили, по признания на самия министър, а в същото време са се появили много нови.

“В тази сложна външнополитическа обстановка с две войни в близост до нас, държавата заема страна в конфликтите и това може да ни засегне пряко. Обезкървява се Българската армия. Не сме съгласни с този процес на освобождаване на боеприпаси. Щом са с изтекъл ресурс, защо ги даваме на украинската армия? С какво ще се попълнят складовете? Какво се случва с нашите ракети за противовъздушна отбрана? Защо купуваме скъпи и морално остарели бронетранспортьори от САЩ? Това са въпроси, на които не получаваме отговор”, посочи Иванов.

Той обърна внимание, че по време на парламентарните дебати по вота на недоверие, министър Тагарев не е успял да даде смислен отговор на въпросите на БСП, свързани с участието му в различни сделки на Министерството на отбраната и личното му облагодетелстване от тях.

Иван Иванов каза още, че във всеки сектор на правителствената политика има забележки и мотиви за вот на недоверие.

“Виждаме несъответствия в това, което се декларира като политики, програмата на кабинета, действията, които той извършва и очакванията на българските граждани. Няма как да подкрепим бюджета, защото в него не виждаме политиките, на които БСП залага”, коментира социалистът.

Според него необмисленото прекратяване на дерогацията на руски петрол ще доведе до намаляване на количеството горива по бензиностанциите и рязко повишаване на цените. По думите му са се проспали месеци наред, в които е могъл да бъде задвижен процесът “Лукойл” да заработи с друг петрол. Обръщайки внимание на споровете вътре в самата сглобка по въпроса, Иванов призова прокуратурата да се задейства по подадените сигнали.

“Дерогацията трябва да отпадне, само когато рафинерията е готова да работи с неруски петрол и има гаранции, че няма да има рязък скок в цената на горивата”, категоричен бе Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    2
    до 1
    От Козяк ли получаваш текстовете, с които осмърдяваш тук? Какъв българин си, бе теле загубено? Майка ти и баща ти са лизали задниците на комунистите за да те издържат, ти лижеш на американците. Ти не си българин, ти си говедо. Пиша го с болка защото повечето булгаристанци са такива. Ако не бяхте, сега нямаше да имаме поредното продажно правителство.
  • 4
    1
    Българин
    Ибане, за коя държава е вредно правителството? За вашата матушка ТероруZZстан ли? Айде да се хващате всичите жалки антибългарски отрепки от БКП-вгъZZраждани-ИмаТаквиваНещастници и да заминавате към Сибир, болкуци безродни! _)_
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари