Иван Гешев: Времето ни изтича. Ако искаш мир, готви се за война

1
В цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси, за които има данни, че е извършено престъпление
В цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси, за които има данни, че е извършено престъпление

„Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение.

Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме“,

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в интервю за NOVA. Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на щаба.

„Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме до колко различните държавни институции, осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките ѝ форми“, поясни Гешев. 

По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

„Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че ако не го направим, у нас ще стане същото като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация само, ако сме организирани“, каза още Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук