Иван Гешев: Ще поискам отвод на членовете на ВСС

1
Покушението срещу мен е началото на края на политическата мафия
Покушението срещу мен е началото на края на политическата мафия

Покушението срещу мен е началото на края на политическата мафия

Покушението срещу мен е атентат срещу държавата и нейното функциониране. А също и срещу принципите на демократичното общество и върховенството на закона. Това се надявам да е началото на края на завладяната държава и олигархично-политическата мафия. Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, които може би участват в покушението срещу съдебната власт. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

По думите му всичко е започнало с престъпна схема. "Аз в качеството си на лице със снети обяснения, съм длъжен да кажа истината, защото няма следствена тайна. Въпреки насроченото в четвъртък изслушване във ВСС, ще повторя всички тези неща, ще поискам част от заседанието да бъде закрито. Прокуратурата работи при стриктно спазване на законите в страната. Това, че от 5000 има 1 плъх, не е новина за никой. Българската прокуратура може да се гордее въпреки безпрецедентния натиск и сигнали срещу мен и мои близки хора, както и проверки на КПКОНПИ. Факт е безпрецедентното политическо обединяване срещи прокуратурата и съдебната власт - това говори, че си вършим работата само в интерес на българските граждани. Част от този заговор е т.нар. "Закон Зарков", който е противоконституционен. КС ще го подложи на проверка. Целта му се вписва перфектно в заговора - нерешаване на икономическата и демографските кризи", обясни Гешев, цитиран от NOVA. И допълни, че се гордее, че е главен прокурор, а колегите му си вършат работата в интерес на народа.

"Oт миналия понеделник изчаквах по няколко причини - когато кажа нещо, държа на думата си, а като юрист мога да докажа, спазвам Конституцията на страната и това е призванието на всеки магистрат и български гражданин. Обясних хода на проверка на ВКС за политическа корупция и търговия с влияние. Преди половин час дадох обяснение пред СГС в хода на проверка по сигнал, депозиран от Борислав Сарафов срещу мен. Подозирам, че е вярно, че вълната от сигнали от него, е публикувана първоначално в медиите. Това е само и единствено за сметка на морала", заяви той.

Гешев бе категоричен, че няма да допусне овладяване на прокуратурата. "Думите чест и достойнство не са празни думи. В случай, че Путин дойде в България, трябва да го предадем на МНС. Зад атентата, целящ убийството ми, е възможно да стоят и руски интереси", коментира главният прокурор. И засега отказа да коментира причините за опита за покушение.

"В онзи ден се разминахме с десетки коли, които отиваха в обратна посока. Предвид ситуацията, предположих, че може да има загинали и пострадали български граждани. Божа работа е, че нямаше такива. Получих обаждане от Ясен Тодоров, че експерт от Израел, иска да види докато е светло, мястото на атентата, за да даде предварителен анализ. Доверих му се, защото познавам този човек, един от най-добрите специалисти в страната си. Казах на колегата, че няма пречка експертът да извърши каквото длъжностните лица позволява. Започнах да се притеснявам след като ми бе предадено неговото заключение. А то е, че мястото е много добро (за атентата), завой, стеснен път, колата отива към бомбата и няма полезен ход. Въпреки че съм бил с бронирана кола, ако ударът е бил след секунда във вратата до шофьора, където беше охранителя, не може да каже какъв ще бъде резултатът. Това е плод на многомесечна организация от професионалисти", заяви Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Какви лайна
    Значи Радев натиска Борисов да натиска Гешев
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари