Иван Гешев: Прокуратурата и занапред ще вади доказателства срещу неистини

0
Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП, обеща зам.главният прокурор
Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП, обеща зам.главният прокурор Снимка: Дарик Враца

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП.

Това обеща във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев, предава NOVA.

Оттук-нататък това ще се прави в случаите, когато защитата говори неистини пред обществото, стана ясно от думите му.  Именно с тази цел на обществото ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения. 

Повод за коментара на сегашния зам.главен прокурор бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването на "ТАД Груп", които съдържаха снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия. 

Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, поясни магистратът.

Иван Гешев дойде във Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишен мъж от с. Згориград.  Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на NOVA е от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора. 

Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари