Иван Гарелов: Ние взаимно се избиваме помежду си

0
Ние си въобразяваме, че сме някакъв остров на спокойствието
Ние си въобразяваме, че сме някакъв остров на спокойствието Видео: БНТ

"Ние си въобразяваме, че сме някакъв остров на спокойствието. Остров сме, но в никакъв случай не на спокойствието. Ние взаимно се избиваме помежду си". 

Това каза журналистът Иван Гарелов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Напрежението, което се чувства в населението е много силно и дори дребна случка може да взриви обстановката, каза той и добави, че всъщност са се случили много случки и то никак не дребни.

Според него има е едно наместване на пластовете в управляващата "върхушка". Усеща се вътрешна битка в ГЕРБ, породено от борбата за бъдещето наследство на Борисов. Последният пласт бизнесмени, формирали се през мутренските години на 90-те постепенно започват да си отиват и да бъдат подгонени от закона.

"Никой не може да обясни защо сега трябваше Божков да бъде подгонен, а не по-рано", каза Иван Гарелов.

За него осъдителното в цялата история е това, че не може да насъскваш феновете на отбора, който ти издържаш.

"Ние досега казвахме, че хората са недоволни от липсата на достатъчно справедливост. Един човек, който живее вече добре, завижда на другия, който се е уреди много по-добре. Е, да, но не е така. Водата е еднаква за всички, въздухът е еднакъв за всички, а виждаме, че нито водата вече достига, виждаме, че въздухът е все по-мръсен.", каза Иван Гарелов.

Той е съгласен с твърдението, че прокуратурата трябва да е еднаква за всички, но не е съгласен с демонстративността. Той отбеляза, че в същото време остава един кръг от недокоснати, които очевидно ще "възцаруват" след завършването на процеса.

"Иван Гарелов: Големият капитал, който има президентът Радев, е неговият авторитет. Най-много там ще бъде атакува, за да може да бъдат поне изравнени силите. Почва се от рано, което пък съвпада с интересите на главния прокурор.", каза Иван Гарелов.

Според него ние отдавна вече сме навлезли в политическа криза, която в даден момент може да прерасне в парламентарна. Той отбеляза, че атаката срещу президента не е започнала сега. Журналистът е на мнение, че се играе двойна роля. Борисов е добрият, а в същото време атаките вървяха от страна на Цветан Цветанов. Този път атаките ще вървят чрез Гешев и всички очакват, че ще има второ СРС или нещо от този род.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари