Иван Демерджиев: Зам.-главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти

1
Финалният етап от преговорите за Шенген е воден от Румъния без България да участва активно
Финалният етап от преговорите за Шенген е воден от Румъния без България да участва активно

Финалният етап от преговорите за Шенген е воден от Румъния без България да участва активно

„Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че зам.-главният секретар е замесен в трафик на мигранти и има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник-главен секретар в МВР."

Това каза бившият служебен вътрешен министър и министър на правосъдието Иван Демерджиев в „Тази сутрин“ по bTV.

„Тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР, допълни Демерджиев.

По думите му мигрантският натиск се увеличава.

„Вътрешният министър твърди, че намалява. В същото време мигрантските центрове са препълнени. Ако са препълнени при намаляващ натиск, това значи, че охраната на границите се влошава. Остава някак незабелязано, но Сърбия разполага допълнителни свои сили по границата с България и Северна Македония, които да възпират мигранти. Всичко това ми подсказва, че начинът, по който се комуникира този въпрос отново е неискрен и истината е по-различна. Може би затова Австрия, която нямаше никакви претенции към България, а единствено към функционирането на Шенген, сега заявява конкретни претенции към действия“, коментира още Иван Демерджиев.

По думите му е унизителен начинът, по който са се водили преговорите за Шенген.

„Резултатът ще го нарека неуспех и капан. От кухнята до голяма степен разбирам, че финалният етап от преговорите е воден от страна на Румъния с Австрия без България да участва активно. Може би затова г-н Денков нямаше такава актуална информация, а я получавахме. Това е изключителна грешка. Много експерти участват в тези преговори и оттам е моята информация. Когато България не участва активно в едни преговори, съвсем нормално е нейният интерес да бъде злепоставен. За съжаление, станахме свидетели на това“, допълни бившият служебен вътрешен и правосъден министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Хм,
    Интересни неща в нет-а излизат за този зам.-главен секретар на МВР, а именно гл. комисар Димитър Кангалджиев, явно не е от вчера в „бранша“: ....................... https://kliuki.bg/index.php/razkritia/mvr-pogna-dilarite-na-veso-teloto/196136
  • 13
    2
    daskal
    И това публично го твърди не кварталната фризьорка, а бивш доскорошен министър - на вътрешните работи и на правосъдието! Какво ли има под повърхността - на равнището на обикновените служители?
  • 1
    1
    Гост
    Утрепки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари