Иван Демерджиев: Върнати са полицейски началници, за които има съмнения за изборни манипулации

0
​Доверието в изборния процес беше унищожено при тези избори, каза бившият вътрешен министър
​Доверието в изборния процес беше унищожено при тези избори, каза бившият вътрешен министър Видео: Euronews Bulgaria

Доверието в изборния процес беше унищожено при тези избори, каза бившият вътрешен министър

„Полицейски началници, за които през годините има сериозни съмнения, че са участвали в манипулации на вота или са допускали манипулации на вот, са възстановени на работа“. Това заяви бившият служебен министър на МВР Иван Демерджиев в ефира на Euronews Bulgaria относно организацията на изборния процес. Запитан къде отново са назначени тези началници, той даде пример с Пловдив. По думите му вътрешна сигурност в силовото министерство дава информация на министъра преди всяка една рокада в него по високите етажи.

Демерджиев посочи, че „за съжаление не са само на най-високо ниво, а началник сектор“, например. „Много са тези назначения“, твърди той. “Доверието в изборния процес беше унищожено при тези избори, всички събития“, смята бившият министър, като допълни, че организацията по целия изборен процес е започнала късно и че не е имало взаимодействие и координация между отделните институции, отговорни за този процес.

И допълни: „Лоша организация на изборния процес още от самото начало, алармирах още преди два месеца, че не тече организация на изборите, министър-председателят трябваше да се погрижи за тези процеси, изключително късно МВР направи национално съвещание за изборите...“

„Притеснен съм, не видяхме стройна организация по сертифицирането на машините, надявам се поне за балотажа, да се осигури гласуването на българските граждани машинно, за да се избегнат както невалидните бюлетини, така и на практика всички пороци, свързани с използването на хартиената бюлетина“, каза Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари