Иван Демерджиев: С връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите да се манипулира вота

1
Образувани са 143 досъдебни производства, което е 90% повече от предходните избори
Образувани са 143 досъдебни производства, което е 90% повече от предходните избори Видео: NOVA

Образувани са 143 досъдебни производства, което е 90% повече от предходните избори

"Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Успяхме да се справим със задачата да осигурим сигурността по време на изборите." Това отчете на брифинг в понеделник министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде NOVA.

Притесненията ни се сбъднаха в две посоки. Стана ясно, че с връщането на хартиената бюлетина се увеличават опитите да се манипулира вотът”, добави силовият министър.

Често в списъците на неизбираеми места се включват лица, познати на полицията като такива, занимаващи се с практики по купуване на гласове. И на тези избори имаше такава тенденция. Партиите внимателно да проверяват тези хора”, апелира Демерджиев.

На брифинга министър Демерджиев обяви, че основните сигнали по линия на корпоративния вот засягат ГЕРБ. „Имаше няколко такива случая и такива, които са в развитие. Работата ни още не е приключила. Трудно успяваме да достигнем до хора, готови да свидетелства”, поясни той.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подчерта, че ведомството не е допуснало масово купуване на гласове в рисковите секции.

Образувани са 143 досъдебни производства, което е 90% повече от предходните избори. МВР е обработило над 800 явни сигнала и около 500 оперативни. Съставени са около 2100 предупредителни протокола. Задържани са 126 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари