Иван Демерджиев: Не може с човешка грешка да се проникне в системата, която трябва да контролира МВР

0
Според бившия шеф на МВР случилото се е притеснително
Според бившия шеф на МВР случилото се е притеснително Снимка: стоп - кадър \ Bulgaria On Air

Според бившия шеф на МВР случилото се е притеснително

"Изборите по закон се организират от Министерския съвет. Това беше основна задача. Резултатите говорят сами по себе си. Доверието в изборния процес беше сринато, след като на няколко избора поред се правиха всякакви опити да бъде повишено доверието. Сега за една седмица се постигна крах в доверието в изборния процес". Това каза бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той коментира изказването на премиера Денков, че "Бай Ганьо прави избори".

"Стигам до извода, че или изборите не се организират от МС, или е очевидно кой стои зад Бай Ганьо. Министърът на електронното управление имаше друга новина - заплахите. Не мога да разбера как премиерът подминава тези въпроси с мълчание и то в навечерието на изборния процес. Министър-председателят трябва да е напълно наясно какво се е случило с министъра му и да вземе отношение. Единственото такова е, че г-н Денков познавал Кирил Петков и Божанов. Ако някой дърпа конците на министъра на електронното управление, нека да се каже кой е той", коментира Демерджиев.

Пред Bulgaria ON AIR бившият служебен вътрешен министър уточни, че за да е назначена охрана на министър Йоловски, трябва да има адекватни доказателства.

"Той е бил разпитан и след това е преценено, че има реална заплаха за живота му, след това е назначена такава охрана. При всички случаи тази преценка е направена на база на изнесеното от него. Обърках се в лабиринта кой на кого е човек. Ако това са неговите хора, те го пазят от неговите хора", посочи той.

Според Демерджиев изказването на министъра на вътрешните работи, че няма партия, която да не купува гласове, е бягане от въпроса.

"Когато на мен ми се задаваше такъв въпрос, аз разчитах данните и казвах от кои партии са. Избягването може да означава две неща. Може би лидери са партии, които или участват в сглобката, или в т.нар. (не)коалиция и министърът не желае да го заяви ясно, или министърът се притеснява да не настъпи мотиката. Не видях истинска акция, в която да са заловени хора, които стоят зад тези практики", категоричен той.

По думите на бившия министър на вътрешните работи смените и ротациите в МВР не дават добър резултат, а единствено водят до притеснение у хората и ступор в системата: "Ако така ще се управлява, то резултатите ще стават все по-лоши. Ако това е реформата в службите и МВР, тя ще доведе до блокиране на системите, а след това до блокиране на държавата".

Премиерът ясно трябва да осъзнае отговорността си и това на правителството да организира изборите, настоя Демерджиев. "Да признае, че той и министрите му не се справиха и да поеме отговорност. Търсят се причини", добави гостът.

Относно пуснатото вчера SMS съобщение за бедствие BG Alert бившият вътрешен министър заяви, че не може с човешка грешка да се проникне в системата, която трябва да контролира МВР и изтъкна, че случилото се е притеснително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари