Иван Демерджиев: Има сериал, но Гешев не е сценаристът

2
Смяната на главния прокурор не е първа стъпка на съдебната реформа, а още от същото, заяви служебният вътрешен министър
Смяната на главния прокурор не е първа стъпка на съдебната реформа, а още от същото, заяви служебният вътрешен министър Видео: bTV

Смяната на главния прокурор не е първа стъпка на съдебната реформа, а още от същото, заяви служебният вътрешен министър

Защо се разминаха версиите след взрива срещу главния прокурор? Защо искат отстраняването му? Ексклузивно - отговорите дава служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред bTV.

"С Иван Гешев имаме спор по едно основно обстоятелство - дали този взрив е могъл да причини смърт или да засегне хората, които се возят в автомобила. Аз продължавам да поддържам тезата, че този вид взривно устройство не е могло да причини такива щети на хората вътре. Тоест този взрив е или да се сплаши Иван Гешев, или нещо друго", каза Демерджиев.

Той е разговарял с ръководителя на НСО и е разбрал, че главният прокурор не е пътувал със семейството си в колата. Тя няма и толкова места, за да събере шофьор, охрана, Иван Гешев и семейството му.

"По всичко личи, че истинската опасност за Иван Гешев беше малко по-различна от това, което се случи на 1 май. Преди време, влизайки в задочен разговор с мен, каза, че ще има сериал. Действително има сериал, но се опасявам, че г-н Гешев не е сценаристът. Интересно се развива, но за съжаление не много оптимистично от моя гледна точка", заяви служебният вътрешен министър.

За малко по-малко от два дни разбрахме, че съдебната система не е чак толкова независима, колкото се прокламира. Това е изключително тревожно, защото това поставя под опасност фигурата на следващия главен прокурор, който и да е той", допълни Демерджиев.

На въпрос кой иска да махне Иван Гешев, той отговори, че това са хората, които са го назначили.

„Това са хората, които управляваха България през 2019 г. – г-н Борисов и неговите подопечени в партията“, заяви Иван Демерджиев.

Всичко започва от назначението на магистратите, независимо от поста. Многократно съм казвал, че това е сериозен проблем за нашата правосъдна система. Когато се назначават магистрати и не се избират по ясно определени правила, не се избират от колегите си, а се редят в партийните централи техните имена, се стига до този резултат. Точно затова не може съдебната реформа да приключи с отстраняването или смяната на Гешев като главен прокурор. Такъв тип смяна не е първа стъпка на съдебната реформа. Такъв тип смяна е още от същото", категоричен бе Иван Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари