Иван Демерджиев: Чакам резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи

1
"Те и сега са част от политическия живот", заяви служебният министър на вътрешните работи
"Те и сега са част от политическия живот", заяви служебният министър на вътрешните работи Снимка: БНТ

 "Те и сега са част от политическия живот", заяви служебният министър на вътрешните работи

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ , че в следващите седмици очаква да излязат резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи, стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот.

Демерджиев отбеляза, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

"В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излизат резултатите под формата на обвинителни актове - в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение", каза служебният министър на вътрешните работи.

В "Денят започва с Георги Любенов" Иван Демерджиев не изключи възможността за нов мандат на служебно правителство, като отбеляза, че това зависи от парламентарно представените партии. Той коментира работата на МВР, като отбеляза, че неправилна и невярна мантра е повишаването на престъпността в страната.

"Алармира се от известно време съществено повишаване на битовата престъпност, ами същественото повишаване расте с половин процент спрямо предходната година, но разкриваемостта е нараснала 7%", каза Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че главният прокурор доста често заема позиция по темата с пътната безопасност и го посъветва да провери колко производства са прекратени от прокуратурата и какви са мотивите за това, колко споразумения има сключени от страна на прокуратурата по този вид дела.

"Определено има (атака на прокуратурата), но ние не се притесняваме от тази атака, вършим си работата, нашият стремеж е да осигурим на българските граждани две много важни неща в тези времена на наслагване на кризи - това е сигурност и спокойствие", заяви Иван Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    До 2: Питай русофобите, които потулиха всичко! Дори продължавяме измяната не пожелаха да разследват всичко сторено отпреди 20 години...
  • 2
    2
    Още някой
    Даскале, къде са присъдите за тея дето фалираха държавата 96/97 година? Или пък за разбойническата приватизация на др. Костов? Като гледам човека спокойно си харчи парите и си гледа старините, че и акъл раздава. Къде са присъдите и за краденето на Тройната коалиция??? Някой хора много удобно забравят, че тая държава не почва и не свършва с Бойко. Както и удобно се прескача темата за корупцията сред съдиите щото в очите на всички се вадят прокурорите. Само че играта е обща и всички са включени. И понеже едни хора последователи на гореспоменатия др. Костов явно са си гарантирали лоби сред съдиите, та сега им трябва и прокуратурата за да затворят кръга и да си крадът на спокойно.
  • 0
    1
    daskal
    И ние чакаме присъда за банкянското кюлче, а той вече си има шеф на парламента...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари