Иван Белчев предлага експресен влак Русе - София и директен и нощен влак Русе - Пловдив

22
Предложения за оптимизация по жп линията от Русе до София и от Русе до Пловдив са внесени в Народното събрание
Предложения за оптимизация по жп линията от Русе до София и от Русе до Пловдив са внесени в Народното събрание Снимка: Dunavmost

Предложения за оптимизация по жп линията от Русе до София и от Русе до Пловдив са внесени в Народното събрание

Русе, който макар и пети по големина в България според последното преброяване на населението, остава изолиран и труднодостъпен до другите краища на страната. Това се казва в писмо на депутата Иван Белчев, адресирано до министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков чрез председателя на НС Росен Желязков.

Иван Белчев предлага да се да се разгледа възможността за директен влак между Русе и София без прекачване в гр. Горна Оряховица. Според него това би подобрило достъпността и комфорта на пътуване за жителите и гостите на Русе.

Другото предложение е да се въведе директен и нощен влак между Русе и Пловдив.

"Понастоящем най-бързото пътуването от Русе до Пловдив изисква 8 часа и включва две прекачвания, което значително влошава комфорта и ефективността на пътуването, особено при начален час на тръгване в 4:26 сутринта", се посочва мотивите на писмото.

С пълния текст на внесените предложения може да се запознаете тук и тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    Сметалото
    Тази скарида Белчев чувала ли е за финансово-икономическа обосновка? Ако пък иска да предостави социален транспорт, да извади разчет от къде да бъдат орязани необходимите пари. От здравеопазване ли отрежем, от пенсии ли, от МВР ли? И тогава да започне да отговаря на едни въпроси, които ще изникнат.
  • 2
    19
    Стефан
    Лошото е, че той с каквото се захване, не става... Просто обича да пита и да се хвали - както се казва "въздух под налягане", а сега идват избори и колко още ще чуем от него....
  • 3
    18
    Тони Димитрова
    Аз предлагам да има директен влак и по линията Бургас-Варна. Все пак много бургаски деца учат във варненски университети и това би било голямо облекчение.
  • 5
    17
    Георги
    Жена ми се прибира с влакчето от София..полунощ, чакам. Идва трен с две вагончета. Слизат жена ми и една бабка. Двама пътници! Потрес! Ясно ли е, Иванчо? Че сме в девета глуха като градче. А ти мечтаеш...
  • 2
    16
    Началник Гара
    Тоя Иван Белчев ще работи като кондуктор и билетопродавач на гара -запад.Там ще посреща експреси и super tran jet fujiama.Тоз Белчев,голяма работа,колкото две малки работи.Винаги чета предложенията му и изказванията му за да сe разсмея и ми се оправи настроението.Клоун.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари