Иван Белчев: Моля, използвайте компостера в Младежкия парк правилно!

0
Екоактивистът призова да не се хвърлят хранителни отпадъци с животински произход
Екоактивистът призова да не се хвърлят хранителни отпадъци с животински произход

Екоактивистът призова да не се хвърлят хранителни отпадъци с животински произход

Екоактивистът Иван Белчев отправи молба към всички, които посещават Младежкия парк в Русе. Белчев призова в социалната мрежа хората да използват правилно компостера на Ruse GO.

Ето какво точно гласи съобщението:

"Важно съобщение за всички, които посещават Младежки парк в Русе!

Моля, използвайте компостера на Ruse GO правилно. След пролетния панаир (Търлата), отново трябваше да почистим неподходящите отпадъци, оставени в компостера.

НЕ хвърляйте опаковки, шишета или хранителни остатъци с животински произход.

ДОБРЕ е да хвърляте обелки от картофи, моркови, остатъци от ябълки, банани и др., но не от цитруси.

Компостерът се намира зад Английската гимназия, до детската площадка. Там можете да откриете и дървените сандъци, в които да засадите цветя или подправки, да ги поливате от време на време и да ги почиствате.

Чрез компостера се създава компост - естествен, органичен продукт, който се получава от разграждането на различни органични материали, като остатъци от храна, опадъци от растения и други. Този процес се извършва от микроорганизми.

Компостът е много полезен за подобряване на почвата, тъй като предоставя хранителни вещества, подобрява структурата на почвата и насърчава здравословното развитие на растенията. Използването на компост намалява необходимостта от химични торове и пести ресурси, като същевременно намалява количество отпадъци, които биха отишли на депо за отпадъци.

Компостът ще се използва за цветята и подправките в дървените сандъци.

Помогнете ни да запазим парка красив и зелен!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ахахаха
    бай ганьо и компостера няма да се разберат никога
  • 6
    4
    Дидо
    Няма такава пародия като този, извършва елементарни дейности, които ги преекспонкра с цел обществена популярност, от което става депутат и печели много пари, елементарен, но успешен хитрец.
  • 6
    3
    Камен Ф
    Псевдо еко-активисти!
  • 6
    2
    Знаеш ли
    Бе-белчев, всяка от идеите ти е от тъпа, по-тъпа! Добрата практика в някои страни, включително и съседни, е да се поставят контейнери за разделно събиране, заедно с такива и за растителни отпадъци. Има много по-смислени идеи, но една глава като е пълна със зелени бръмбари, какво може да роди.
  • 7
    1
    Милан
    И Извран, като Прррендчо е същия боклук. Направо влизайте и двамата в компостера, че сте неблагоприятен отпадък/упадък на града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари