Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов

2
ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси” като в Русия
ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси” като в Русия

ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси” като в Русия

Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов – това обяви журналистът и главен редактор на “Е-вестник” в ефира на “Денят” с Веселин Дремджиев. 

ГЕРБ и опитите за реабилитиране на Борисов

Според Иван Бакалов нищо неочаквано не се е случило по време на първото заседание на 48-ото Народно събрание. Журналистът не е учуден, че цял ден депутатите не успяха да си изберат председател. По думите му настоящото положение ще продължи и при следващи избори. Изборният резултат е предопределил събитията от първия ден на новия парламент.

ГЕРБ са много гъвкави”, определи той. Именно на тази “гъвкавост” се дължи опитът им да поискат съдебна реформа. Тя е причина и за все по-честите медийни изяви на главния прокурор Иван Гешев, както и на затоплянето на отношенията с президента Румен Радев.

“Истината е много проста – Гешев трябва да подаде оставка. Политическата криза се казва Бойко Борисов, категоричен бе Иван Бакалов.

Именно за да оправят имиджа на председателя на партията, от ГЕРБ се опитват всячески да получат отново властта. Така ще могат да го предпазят и от съдебно преследване, каквото би било неизбежно при работеща прокуратура.

Мисията на “Продължаваме промяната”

Няма как “Продължаваме промяната” да подкрепят ГЕРБ, категоричен е Иван Бакалов. По думите му това би навредило на бившите управляващи, защото тяхната основна мисия е била промяна в модела. Влизайки в каквито и да е отношения с ГЕРБ те биха нарушили обещанията си, с които са спечелили гласоподаватели.

"За 12 години България е намаляла с 1 милион души – емигрирали и естествен отрицателен прираст. Това се дължи на управлението на ГЕРБ, което задушава бизнеси, завладява общини и пречи за развитието на каквито и да било професионални отношения. У нас държавата е най-големият работодател", обяви Иван Бакалов. Именно с този модел се опитаха да се борят от “Продължаваме промяната”, но опитът им беше моментално спрян, защото крие прекалено много рискове за модела ГЕРБ.

ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси” като в Русия. Докато работещите за тях не спират да гласуват за тях, няма как моделът да се промени.

Медиите като проблем

Според Иван Бакалов една от причините за кризата в момента са медиите. И по-точно – липсата на експерти, които да обяснят на зрителите на големите телевизии защо се иска оставката на Гешев, колко пъти България е осъждана в Страсбург, колко големи дела са “заметени” и т.н.

Роля на медиите е и да питат на какво се дължи “метаморфозата” на Радев. Както и как така цените на горивата паднаха дни преди изборите и се качиха отново веднага след тях. И защо “Лукойл” плати данък печалба едва тази година за първи път. И още много въпроси, които остават незададени заради страховете и цензурата, царяща в големите медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари