Иван Бакалов: Криптобанка не е по силите на нашите прокурори, те с КТБ не се справиха

1
Прокурор по КТБ беше Иван Гешев. Наградиха го
Прокурор по КТБ беше Иван Гешев. Наградиха го Снимка: Facebook

Прокурор по КТБ беше Иван Гешев. Наградиха го

Не съм наясно с криптовалутите, както и много хора. Но прокуратурата да не е наясно - по-рано конфискуваха биткойни за милиарди и те изчезнаха - това вече е проблем.

Слушам в новините вчера говорителката Сийка казва, че през Нексо минали 94 милиарда долара. Ауууу. Това изглежда е престъпление по разбиранията на нашата прокуратура. Ами през криптобанка ще минават милиарди. Да свикват с тази мисъл прокурорите. С тази компетентност няма изгледи да могат да осъдят някого. Ако искат нещо по-просто, на нивото на тяхната компетентност, да започнат проверки в "Инвестбанк". Там има и кражби, и афери с "Вълка от София", и венецуелските пари, все разбираеми за тях неща, проверими. Свидетели има, ей го един Каримански, бивш директор там, може да разкаже как е подписал споразумение с измамник, на когото платили 900 лева, за да се подпише, че уж взел 1 млн. лева в брой. И т. н. Още няма давност, дори да го направят шеф на БНБ.

Криптобанка не е по силите на нашите прокурори. Само вдигат шум с нея. Що не се заемат с обикновена банка? Ама и с КТБ не се справиха, вместо да посочат кой как е източвал, те нарочиха само шефа й, за да не си отвори устата колко милиона рекет и подкупи е дал на властта. По-точно 240 млн., предадени на "събирачите" Сталийски и Пеевски за Борисов (слагам линк отдолу за свидетелствата на Гриша Ганчев, присъствал на разговора между Борисов и Цветан Василев, на който си казват кой какво дал и кой какво взел). Проверимо, те не са изнасяни в чували, има фиктивни фирми, кредити, схеми. Кой да провери? Прокурор по КТБ беше Иван Гешев. Наградиха го.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мафията си има Държава.
    Крадили са, крадат и ще крадят. Кой ще ги спре?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари