Иван Бакалов: Джвакайте в локвите, софиянци, псувайте собствената си глупост!

4
Вместо да си изберат за кмет мениджър, архитект, инженер, да изисква, софиянци (повечето провинциалисти), си избират три пъти учителница от Самоков, която хабер си няма, само параван и кукла на конци, смята Иван Бакалов
Вместо да си изберат за кмет мениджър, архитект, инженер, да изисква, софиянци (повечето провинциалисти), си избират три пъти учителница от Самоков, която хабер си няма, само параван и кукла на конци, смята Иван Бакалов Снимка: Стефан Стойнов / Фейсбук

Вместо да си изберат за кмет мениджър, архитект, инженер, да изисква, софиянци (повечето провинциалисти), си избират три пъти учителница от Самоков, която хабер си няма, само параван и кукла на конци, смята Иван Бакалов

Някак банално е да се говори за това, но обикалях с кола вечерта из София докато вали. Градът е море от локви. А при улици с някакъв наклон се наблюдават цели каскади, реки текат в различни посоки. И при най-новите ремонти като Графа, да не споменавам имена на булеварди, навсякъде е. Няма наклон към канализация да се оттичат улиците. Локва до локва, колите вдигат пръски. После локвите изсъхват като кални и това става на прах. И затова сме мърляви, обувките ни кални и прашни, каквото пипнеш мръсно и т. н.

Абе, вече сме отворена страна, пътуваме по чужбина. Що не погледнат западни градове - уличните платна са с наклон и в двата края улеи да се оттича водата в канализация. Като падне дъжд, градът се самоочиства, измива се. А София става на локви и кални езера.

Бях в Хавана неотдавна, ами и там улиците имат наклон на платното и улеи от двете страни към бордюрите. По-цивилизовано от София.

Българската инженеро-техническа мисъл не е стигнала до идеята. Един прост майстор на баня прави наклон, да се оттича водата. А майсторите на улиците ни - не.

И това е общобългарска простотия. Вместо да си изберат за кмет мениджър, архитект, инженер, да изисква, софиянци (повечето провинциалисти), си избират три пъти учителница от Самоков, която хабер си няма, само параван и кукла на конци. Най-дълго управлявалият кмет на София! Бравос! И главен архитект от Червен бряг, който също хабер си няма.

Джвакайте в локвите, софиянци, псувайте собствената си глупост.

Ама не, то за софиянеца кочината му си е любима, той смята, че е нормално да има локви.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Иван
    Гнусно място за живот!София,едно голямо грозно село!!
  • 11
    1
    Свободен
    Кметицата ви е гербаджийка, затова всичко е аматьорско. Щом Бойковци и Кирчовци ни управляват толкова години значи никой в държавата няма шанс.yfh
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари