Ивайло Стоилов: Младежите си набавят продукти по интернет, но какво съдържат кутиите...

1
Ивайло Стоилов: В Русе хората, които активно се занимават с фитнес и културизъм, са повече от 3 000
Ивайло Стоилов: В Русе хората, които активно се занимават с фитнес и културизъм, са повече от 3 000

Добавките, които се предлагат във фитнес центровете, да преминат на регистрационен режим, а не на уведомителен. Промяната е част от стратегията, която Министерството на спорта обмисля, а някои собственици на фитнес зали подкрепят идеята, тъй като сега не е ясно какво съдържат тези добавки.

Ивайло Стоилов е собственик на фитнес зала в Русе. Казва, че напоследък продажбата на добавки е намаляла. Причината – младежите, които тренират, си набавят продуктите по интернет. Това обаче е нож с две остриета – от една страна са по-евтини, но от друга не се знае какво съдържат кутиите. Затова според Ивайло Стоилов, режимът трябва да се промени.

Ивайло Стоилов: Търговецът взема добавката, превежда етикировката и внася уведомителното писмо. По сегашния закон е така. А трябва да е разрешителен. Той не само да даде уведомление, а продукта да се изследва, да се види дали данните за продукта отговарят наистина на съдържанието.

Сред другите промени, които министерството замисля, са пълната забрана за внос на вещества, които присъстват в списъка на антидопинговата агенция, и лицензирането на фитнесите от антидопинговия център. И още, инструкторите да са преминали през специално обучение.

Красен Кралев – министър на спорта: За да може хората, които работят там и дават съвети на младежите да за високо квалифицирани.

Ивайло Стоилов: Но хубаво е тези курсове, които ще бъдат организирани, да се правят от оторизирани представители на министерството или на федерацията.

В Русе хората, които активно се занимават с фитнес и културизъм, са повече от 3 000, казва Ивайло Стоилов. А по неофициални данни на министерството в страната те са над 100 000. Затова се планира засилена работа с момчетата между 14 и 18 години, с цел да се намали употребата на стероиди, допинг и други вещества.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари