Ивайло Мирчев: ЦИК сътвори пореден скандал

1
Не говорим просто за саботиране на изборния процес, но и за поръчка на термохартия на завишени цени, отбеляза депутатът
Не говорим просто за саботиране на изборния процес, но и за поръчка на термохартия на завишени цени, отбеляза депутатът Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Не говорим просто за саботиране на изборния процес, но и за поръчка на термохартия на завишени цени, отбеляза депутатът

ЦИК се оказаха ключов фактор на тези избори. След като опраскаха машините на първия тур (с неоценимата подкрепа на ДАНС), факт е пореден скандал - оказва се, че ЦИК не могат да доставят нужните ролки термохартия, за да работят коректно машините.

Нещо повече - твърдението на ЦИК е, че такива ролки в България не се произвеждат. Ще разочаровам организаторите на поредната уйдурма в ЦИК - такива терморолки в България не само се произвеждат, произвеждат се през 2023 г., произвеждаха се и през 2003 г. Тъй като съм имал досег с този бизнес знам, че има много български производители и вносители, които разполагат с модерни машини, с които могат да доставят в ЦИК всякакви видове, стига ЦИК да има доброто желание това да се случи, а не да прави всичко възможно да саботира изборния процес.

Необяснимо е, че ЦИК сменя доставчика на ролките и вместо да ги поръча на цена около 4 лв. за брой (конкуренцията в този бизнес е голяма и цените на различните производители са през няколко стотинки), ги поръчва за близо 14 лв. за брой. Разликата в цената е 3.5 пъти и можем само да предполагаме къде е попаднала тя.

Тук вече не говорим просто за саботиране на изборния процес, но и за поръчка на термохартия на завишени цени. А авторитетът на ЦИК и мнозинството в него вече е на дъното, с нулево обществено доверие.

Въпреки всичко - утре гласувайте, гласувайте с машина. А ако в ЦИК са решили да саботират работата на машините с неподходяща термохартия, ще си понесат отговорността.

Ивайло Мирчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари