Опит за саботаж ли е поведението на доставчика на машините за изборите?

0
Росица Матева: Три пъти е повишена цената от "Сиела Норма"
Росица Матева: Три пъти е повишена цената от "Сиела Норма" Видео: NOVA

Росица Матева: Три пъти е повишена цената от "Сиела Норма"

"Поканихме "Сиела Норма" за разговор. ЦИК определи прогнозната стойност на база стойността на машините, доставката, логистика, софтуера от договора за отминалите избори. Стойността беше 60 милиона за доставка на 1 500 машини", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA Росица Матева, говорител и зам.-председател на ЦИК.

Тя констатира, че три пъти е повишена цената, а обществената поръчка е прекратена и допълни, че по предходния договор няма отделна разбивка на доставка и отделен транспорт.

Росица Матева заяви, че ЦИК трябва да обяви нова обществена поръчка.

"Ние сме обвързани с този доставчик, решение е да се проведат изборите само с наличните машини в България, които са 9 600. Опитваме се да намерим начин да се споразумеем и да намерим изход от ситуацията", допълни тя и заяви, че при добра организация с машините и в най-големите секции могат да гласуват всички."

Матева бе категорична, че с хартия няма да се гласува, но е възможно това да се случи, само когато машината спре по непредвидени обстоятелства.

В предаването Веселин Тодоров, изпълнителен директорр на "Сиела Норма", заяви, че дали обяснение за всеки разход в най-големия детайл. и допълни, че е важно решението да се случи до края на седмицата, защото наближава момент, в който няма да може нищо да се направи. 

"Сумата е 14 милиона. Най-големите разходи са за логистика, техници на място, складова дейност, производство на машини", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари