Ивайло Мирчев: Предсрочни избори са в интерес на проруските партии

0
Основната причина да се разклати правителството са разкритите корупционни схеми
Основната причина да се разклати правителството са разкритите корупционни схеми Снимка: БНТ

Основната причина да се разклати правителството са разкритите корупционни схеми

"На евентуални предсрочни парламентарни избори “Възраждане” ще набере по-висока скорост, появяват се и други партии, свързани по определен начин с Русия, а това не е в интерес на България", заяви в интервю за БНТ от парламента депутатът от „Демократична БългарияИвайло Мирчев.

Той изтъкна и други аргументи срещу нови избори сега – безпрецедентната военна, икономическа, енергийна и здравна криза едновременно. И добави, че едни избори означават няколко месечно допълнително разклащане на страната и то точно сега, когато трябва да приемаме бюджетът.

„Ние следваме националния интерес и ще направим всичко възможно да го защитим по начина, по който от „Демократична България“ го виждаме, което не е да останеш във властта на всяка цена и да драпаш с нокти, а да убеждаваш. Ние не работим с компромати, а открито и честно“, каза Ивайло Мирчев.

Той изрази надежда депутатите, които са все още в ИТН, много добре да оценят риска страната да влезе в спирала от кризи, ако правителството падне.

„Основната причина да се разклати правителството са разкритите корупционни схеми“, категоричен е народният представител от „Демократична България“. И призова прокуратурата да събере доказателствата.

„Съжалявам, обаче има разделение на властите. Аз не мога да отида и да наредя на главния прокурор Гешев да разследва отделните случаи, за които институциите дават доказателства и подават множество сигнали“, каза Мирчев. Той попита колко сигнала например е пратила Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата просто ги е спряла. И напомни, че на ГКПП Капитан Андреево над 10 години, през цялото управление на ГЕРБ, корупционните практики са продължавали и едва настоящият кабинет е имал смелостта да ги пресече.

„Никой досега не е имал смелостта да каже – България може да не зависи от руски газ. Това управление го направи и в момента България не зависи енергийно от Русия по отношение на газа“, каза депутатът, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика.

Мирчев за пореден път заговори за проблема с „Лукойл Нефтохим Бургас“, суровината за който купува руската „Литаско“, а “Лукойл” не плаща корпоративен данък в България. Това също има отношение към цените на горивата у нас, каза Мирчев. И заяви, че депутатите от ДБ очакват резултатите от данъчната проверка на НАП, която тече в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    darkaveng
    Боже, ма тоя мирчев титан на мислата человеческая! Боже, прибери си вересиите, че бактън вече!
  • -1
    1
    Плам
    Много знае Мирчев в чий интерес ще са предсрочните избори хахахха Но истината е, че такива изобщо няма да са в интерес на ДБ, защото ще изхвърчат от парламента хахахах
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари