Ивайло Мирчев: Предлагаме допълнителна военна помощ за Украйна

1
Предвижда се да бъдат изпратени патрони и зенитно-управляеми ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300
Предвижда се да бъдат изпратени патрони и зенитно-управляеми ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300 Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Предвижда се да бъдат изпратени патрони и зенитно-управляеми ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300

Предложихме и ще гласуваме допълнителна военна помощ за Украйна, съобщи народният представител Ивайло Мирчев в Народното събрание днес.

В проекта за решение се предвижда да бъдат изпратени патрони и зенитно-управляеми ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300. Патроните са калибър 5.56х45 от складовете на МВР с отпаднала необходимост.

Ракетите за С-300 са обявени за неизправни от армията и ще послужат на украинците повече като резервни части. Невъзможно е да бъдат ремонтирани в България и обновени, докато украинската страна има капацитет да ги използва”, коментира депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България”, цитиран от пресцентъра на ДБ.

Помощта ще подобри защитата на украинските градове от руски въздушни атаки. А патроните ще се използват от украинските бойци с натовско стрелково въоръжение.

С тази помощ към Украйна по никакъв начин не нарушаваме способностите на армията ни за отбрана, както и не намаляваме способностите на българските С-300 да защитават българското небе. Инициативата за този пакет е на парламента, като всеки момент очакваме и окончателно подписване между МВР и Украйна на окончателното споразумение за прехвърляне на около 100 БТР-а от складовете на МВР, след което в НС ще ратифицираме и изпратим бронираните машини”, коментира Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    До Bonkerz
    Тролче ДеБилно, лъскаш ли на краставото Тагаре....имиджа ? Тия смешнички опорки,които си изпляскал, Пеевски ли ти ги съчинява ?
  • 1
    11
    darkaveng
    Скоро трябва да колим тази ДеБела свиня
  • 1
    10
    Данчо-ментата и компания
    Българите нямат правителство. Сбирщината от проклети, продажни подлоги в парламента от ден първи обсужва украинците, но не и българите.
  • 2
    9
    до 8
    „От цената за България ВЕРОЯТНО ще бъдат приспаднати...“ Тате каза, че ще ми купи колело... Ако се натягаме достатъчно на краварите, на нашата саможертва другите партньори на САЩ ще дължат успехите си. Като Бахрейн, които се обзаведоха вече част от 16-те F-16 блок 70 сглобени във фабриката построена с нашите пари за 8 чертежа на кажи-речи същата цена. Ха-ха-ха-ха! Хи-хи-хи-хи! Хо-хо-хо-хо! Хе-хе-хе-хе!
  • -2
    8
    Bonkerz
    Не си ги измислям аз: От цената за България вероятно ще бъдат приспаднати средствата, отпуснати под формата на военна помощ по линия на програмата Foreign Military Financing (FMF), a също така най-вероятно и стойността на 100-те жандармерийски БТР-а, които страната ни се готви да даде на Украйна. Stryker Dragoon, допълнителна модулна бронировка (включително противоминна), верижни евакуационни машини, както и 33 модерни команднощабни машини, които в реално време ще осигуряват комуникации и контрол на бойните действия на ниво бригада. По неофициална информация на "Капитал" при първоначалните подготвителни разговори с представители на САЩ е ставало дума не за $1.5 млрд., а за около $1.1 млрд. (т.е. до 2 млрд, лв.), които България в крайна сметка да плати на финала. Ако подобна цена действително бъде спазарена, това ще е сериозно постижение за министър Тагарев и неговия екип, особено ако става дума за 183 новопроизведени машини. Също така по непотвърдена информация американската страна е обещавала доставка на всички Stryker-и в рамките на 24 месеца, което би било безпрецедентно на фона на лавинообразно нарастващото търсене и дефицит на оръжейни платформи след началото на руската инвазия в Украйна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари