Ивайло Мирчев: Кражбите на евросредства у нас са брутални

1
Това, което правят Кьовеши и европрокурорите е да си вършат работата
Това, което правят Кьовеши и европрокурорите е да си вършат работата Снимка: Facebook

Това, което правят Кьовеши и европрокурорите е да си вършат работата

Европейската прокуратура започна да работи и вече имаме първи нервни пориви в БГ. Малко неудобна ситуация, защото кражбите на евросредства у нас са брутални, а ЕС разчита, че съдебните системи на страните членки функционират и ловят престъпниците. Не и в България, където познавайки нужните хора можеш да направиш скандални обществени поръчки, да злоупотребиш с европари, да корумпираш висши чиновници, политици и всичко това да остане ненаказано.

Това, което правят Кьовеши и европрокурорите е да си вършат работата. Тази работа, която можеше да бъде вършена и от БГ прокуратурата. Вместо да работи, обаче Гешев години наред покриваше покровителите си, а днес започна избирателно да се сеща за някои детайли.

Това, което ще направим е да реформираме прокуратурата с конституционни и законови промени, да оптимизираме съдебната система и след 1-2 години те да започнат да работят с европейска ефективност.

Защото и днес знаем и виждаме онези редовно печелещи обществени поръчки, с далаверите с европари, корумпиращите политици, влияещите в институции, дори цели министерства, оставащи недосегаеми за… справедливост. Да, справедливост ни липсва и трябва да я гарантираме. Няма да е лесно и няма да стане както някои си представят - 63-ма в парламента да гласуват като за 180, но ще се случи и ще е както трябва, а не компромис.

Ивайло Мирчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Апел
    Кьовеши да ги почва и в Рузето. От къде пари за любовници и селски имоти, ливади и жипове, издръжки и прочее.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари