Ивайло Иванов: Няма риск за увеличението на пенсиите от 1 юли 2024 година

0
Пенсионерите, които са под линията на бедност, ще получат по 75 лева великденска добавка
Пенсионерите, които са под линията на бедност, ще получат по 75 лева великденска добавка Снимка: БТА

Пенсионерите, които са под линията на бедност, ще получат по 75 лева великденска добавка

Няма риск за увеличението на пенсиите от 1 юли 2024 г. Сумата за изплащане на великденски добавки не може да създаде риск за системата на Националния осигурителен институт (НОИ). Това увери служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов в отговор на журналистически въпрос след края на церемония по предаване на властта и встъпването му в длъжност на поста министър. Церемонията се състоя в Министерство на труда и социалната политика. Ивайло Иванов прие поста на министър от Иванка Шалапатова. Иванов подчерта, че най-важна в тези условия е приемствеността.

На въпрос дали се създава риск за увеличението на пенсиите от 1 юли предвид факта, че парите за великденски добавки за пръв път ще се вземат от бюджета на ДОО, както е записано в предложението за изплащане на великденски добавки на ГЕРБ-СДС и ДПС, Иванов коментира, че няма риск, предаде БТА.

Няма риск за увеличението на пенсиите от 1 юли 2024 г. Те са заложени в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Вие знаете, че този бюджет беше приет. Нека да видим какво ще приеме парламентът за изплащане на великденски добавки, какви великденски добавки и от къде ще се вземат парите“, посочи Иванов.

Според Иванов сумата, за която се говори за великденски добавки, е около 40-50 млн. лв. и тя не може да създаде риск за системата, която обслужва 24 млрд. лв. Това не може да е риск за системата, коментира служебният министър. Предвидено е великденската добавка да е в размер на 75 лв. за пенсионерите, които са под линията на бедност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари