Ивайла Бакалова: Прокурорите в България работят по поръчка

4
„Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис”, докато се решаваше човешка съдба”, разкри тя
„Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис”, докато се решаваше човешка съдба”, разкри тя Снимка: БГНЕС

„Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис”, докато се решаваше човешка съдба”, разкри тя

Мартин Божанов – Нотариуса си позволяваше да търгува с влияние. Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система. Прокурорите работят по поръчка и по едни дела си затварят очите и ги слагат „на трупчета”. Това заяви Ивайла Бакалова, която е на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов.

По първото дело, за което е задържан Веселин Денков, за два дни са разпитани 7-8 свидетели. След като беше задържан, се започна един институционален натиск и репресия. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 ревизии, много от тях на неработещи фирми. Кой плаща за цялата тази репресия? На вас най-вероятно не ви е толкова важно, но на обикновените граждани им е”, смята тя, цитирана от NOVA.

Бакалова подчерта, че когато държавата е в ръцете на корумпирани хора, няма как да има правосъдна система. „Бях свидетел на много мерки за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше изобщо материалите по делото. Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис”, докато се решаваше човешка съдба”, каза тя.

Бакалова отбеляза, че е свидетел на „всички пратеници на прокуратурата” и как при Веселин Денков са идвали хора да го подканят да си плати. „Казваха му: започваш много да ядосваш прокуратурата”, уточни тя.

Един от въпросните съдии в Специализираната прокуратура ни беше казал много добронамерено през негов роднина, че каквото и да направим, Веселин Денков няма да излезе преди изборите. Мартин Нотариуса се появи март месец. Седмица или две се опитваше да си организира среща с мен. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и излъчени във филма на Антикорупционния фонд. Институциите тогава бяха превзети. Сега не знам – сигурно са поне една четвърт свободни. Той ми каза, че този съд може да гледа мерки на посланици, че този съд е държавата, да не гледаме човека дали е невинен, или виновен, а просто да си платим. И той ми каза, че трябва да минат изборите, да се „поотхлаби хватката”, допълни разказа си Бакалова.

Тя цитира и думи на Мартин Божанов – Нотариуса по адрес на спецсъда: „Хубаво е да си смените адвоката, защото с него няма как да се получат нещата”. И добави, че адвокат Ина Лулчева е известна, че решава делата си „по правния път, а не през задната врата”. „Не мисля, че Мартин Нотариуса е единственият проблем на съдебната система. Ваша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права”, призова Бакалова депутатите в комисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Браво
    На Ивайла , мъжко момиче. Права е, прокурорите работят по поръчка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари