Ива Митева: Смятам, че най-доброто е президентът да посочва премиера

0
Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите
Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите Снимка: БТА

Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите

Президентската република ще допринесе за добрия баланс между властите. В нашата Конституция разделението на властите е прокламирано, но не е доведено докрай. Ние предлагаме народът да реши каква да е формата. Конкретното решение многократно го казахме. Това, което смятам, че е най-доброто, е президентът да посочва министър-председателя, той, от своя страна, да определи кабинет, който да мине през вот на доверие в Народното събрание“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV кандидат-депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева.

Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите. Според нея ще има по-голям баланс между властите.

Вместо народът да контролира елита, елитът контролира народа“, добави кандидат-депутатът от ИТН.

Коалиционните отношения

Аз смятам, че "Има такъв народ" е надежден партньор, на който действията са предвидими. Няма случай, в който да сме обещали нещо и да не сме го изпълнили. Сигурно на някой не му е харесало, но мисля, че това, което направи ИТН е показателно как трябва да се води политика. Хората искат личности. Не смятам, че натискането на бутон трябва да продължи да бъде правило. ИТН не излъга никого“, подчерта Митева.

Аз бях от малкото, които до последно се борих да има кабинет с третия мандат, но осъзнах, че е по-добре да идем на избори. Виждах, че когато се казва нещо и се търсеше правилното решение, срещах преграда“, добави тя.

Няма как да има вот на недоверие срещу министър-председателя и след това да кажеш, че искаш след това отново с него. По отношение на Асен Василев ние казахме, че сме склонни да го подкрепим, но той отказа разговори с нас. Той реши да купува депутати, да тръгне по недемократичен път“, посочи Митева и допълни, че и Корнелия Нинова, председател на БСП, също е отказала да подкрепи Кирил Петков за премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Ивче, скъпа! Нали баш президента избра и вкара в политиката Кирчо и другите плямпалници? И?! Осраха за десетилетие напред! Сега президентът е избрал Гугутката Донев, който си бръщолеви как щял да разговаря като равен с Газпром, докато военният министър обяснява, как Русия е агресор и се чудят, че Газпром не откликва на трелите им. А Радев не е особено тъпо парче въпреки, че е военен. Сега си представи, драга ми Ива, какво би било ако Плевнелиев или Слави Трифонов са президенти!:) Не трябва президентът да посочва министър-председателя, а трябва да няма президент. За страна от третия свят ( според последните данни на ООН), президентската институция е разточителство и е ненужна. Трябва да се дефинира що е партия и да се редуцира броя им до 4-5, все пак сме страна с малко над 5 000 000 население и е доста идиотско да имаме 200 партии.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари