Ива Митева: Премиерът предложи на Каримански пост доста далеч от България

4
От вчера няма нови заплахи към Каримански
От вчера няма нови заплахи към Каримански Снимка: Кадър от Nova

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански.

Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева в студиото на „Събуди се” по NOVA. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.   

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя. 

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Една проста единица от...
    Тези от итн не мислят ли, че трябва да се съобразяват с коалиционните си партнъори? Все пак са 3 на1. Или имат друга причина да упорстват. Господин Трифонов, също като господин Борисов, мисли любимия си суверен за прост, в резултат на което на следващи избори, съвсем заслужено, итн ще се нареди до приятелката си Т. Дончева.
  • 8
    1
    русенец
    Тия от раздаване на постове не им остава време да вършат работа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари