Ива Митева: Актуализацията на бюджета може да бъде приета

1
Тя добави, че актуализацията ще се разглежда другата седмица и ако е необходимо, ще се удължава пленарното време на заседанието докато бъде приета
Тя добави, че актуализацията ще се разглежда другата седмица и ако е необходимо, ще се удължава пленарното време на заседанието докато бъде приета Снимка: БТА

"Актуализацията на бюджета може да бъде приета"

Това отговори председателят на Народното събрание Ива Митева на журналистически въпрос дали ще има време за приемането на второ четене на промените.

Тя добави, че актуализацията ще се разглежда другата седмица и ако е необходимо, ще се удължава пленарното време на заседанието докато бъде приета, съобщава БТА.

Митева добави, че ще покани лидерите на парламентарните групи преди председателския съвет, който ще се проведе утре, за да преговорят още веднъж решението за насрочване на президентските избори. "Ще ги помоля да внесем решение и да ги насрочим", добави тя. По думите ѝ мнозинството се е обединило около датата 14 ноември за провеждане на избори за държавен глава.

По повод внесените днес от "Демократична България" проект за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат предсрочно прекратяване на мандата на ВСС, а съветът да не бъде постоянно действащ орган, Митева обясни, че има притеснения към предсрочното прекратяване на мандата на ВСС, тъй като има решения на Конституционния съд, според които конституционно определен мандат не може да се прекратява с обикновен закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари