Ива Лазарова: Голямото разходно перо за изборите са заплатите за избирателните комисии

0
Разходите за изборите ще са в размер на около 35 милиона лева
Разходите за изборите ще са в размер на около 35 милиона лева Видео: NOVA

Разходите за изборите ще са в размер на около 35 милиона лева

В последните години провеждаме избори със сходен резултат, който пък показва липсата на всякаква комуникационна култура. Така очакванията на гражданите са употребени, заради което избирателната активност спада. Това каза изпълнителният директор на Института за развитие на публичната среда Ива Лазарова в „Интервюто на Новините на NOVA“.

Експертът смята, че организация на изборите 2 в 1 не е трудна. Тя обясни, че най-голямото разходно перо в бюджета за изборите са заплатите за секционните избирателни комисии. Лазарова поясни, че сумата, която взимат членовете на комисиите е 25% от МРЗ, поради което разходите ще са в размер на около 35 милиона лева. Ако изборите са в два различни дни сумата ще е двойно по-голяма, поясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари