Италия вижда "светлина в края на тунела"

6
Джулио Галера: Още не е дошло времето да обявим победа, напротив, сега трябва да сме по-съсредоточени от всякога
Джулио Галера: Още не е дошло времето да обявим победа, напротив, сега трябва да сме по-съсредоточени от всякога Снимка: Reuters

За последните 24 часа от новия коронавирус в Италия са починали 602 души, с което общият брой на жертвите става 6078 души, съобщи италианската Служба за гражданска защита, цитирана от Ройтерс и ДПА.

В неделя починалите бяха 651, в събота - 793, а в петък - 627 души. За днес повишението на смъртните случаи е 11 процента, в неделя то е било 10,4 процента, а преди две седмици беше около 20 процента дневно. Броят на оздравелите е нараснал с близо 6 процента до 7432 души, а броят на пациенти в интензивни отделения се е увеличил с 6,5 процента до 3204 души.

"Днес мога да кажа, че положителната тенденция се потвърждава", каза ръководителят на здравната служба на област Ломбардия Джулио Галера.

"Още не е дошло времето да обявим победа, напротив, сега трябва да сме по-съсредоточени от всякога, но виждаме светлина в края на тунела", каза той.

Ломбардия остава най-засегнатата от коронавируса област в Италия с 28 761 заразени и 3776 починали. Тя обаче е регистрирала и 6075 оздравели, а броят на хората в болници е спаднал с почти 200 души до 9266 пациенти. Това е първият спад на този показател от избухването на епидемията преди месец, подчерта Галера, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари