Италия проучва "Спутник V"

0
Изследователи от италианския Национален институт по инфекциозни болести ще посетят производствените обекти на "Спутник V"
Изследователи от италианския Национален институт по инфекциозни болести ще посетят производствените обекти на "Спутник V"

Изследователи от италианския Национален институт по инфекциозни болести ще посетят производствените обекти на "Спутник V"

Изследователи от италианския Национален институт по инфекциозни болести "Лазаро Спаланзани" Lazzaro Spallanzani (INMI) ще посетят производствените обекти, където се произвежда руската ваксина "Спутник V". Това разкри губернаторът на централния италиански регион Лацио Никола Зингарети, предаде News.bg

"След няколко дни ще бъде постигнат първият договор за научни опити с ваксината "Спутник V" - естествено, в очакване на разрешението на ЕМА по отношение на изучаването на варианти на вируса", обяви Никола Зингарети, цитиран от АП.

Изявлението идва ден след като премиерът Марио Драги заяви, че Италия обмисля закупуването и производството на "Спутник V", въпреки липсата на координирано решение от Европейския съюз.

Министерството на здравеопазването на Италия информира в събота, че страната е регистрирала 23 832 нови случая на COVID-19, малко по-ниски в сравнение с предходния ден, но все още тревожно високи.

За същия 24-часов период здравните власти потвърдиха 401 смъртни случая.

От началото на пандемията на Апенините са регистрирани общо 104 642 починали и 3,36 милиона положителни случая.

С общото забавяне на доставката на ваксини и опасения, свързани с неблагоприятните ефекти на AstraZeneca, Италия реши да се обърне към Русия и да обмисли одобряването на нейната ваксина независимо от Европейската агенция по лекарствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари