Италия отбелязва 7-годишен рекорд по приток на мигранти

0
Около 70 000 мигранти са пристигнали на италианския бряг от началото на тази година
Около 70 000 мигранти са пристигнали на италианския бряг от началото на тази година

Около 70 000 мигранти са пристигнали на италианския бряг от началото на тази година

Това е рекорден брой, който не е наблюдаван през последните седем години, съобщи италианският вестник „Република“, предаде БГНЕС.

Почти всеки ден на остров Лампедуза пристигат от десетина до тридесет лодки, които тръгват главно от Тунис и Либия.

Толкова голям брой мигранти, слизащи на брега в страната, не е регистриран от 2016 г., когато беше кулминацията на миграционната вълна.

При благоприятни условия в морето италианските води или крайбрежието достигат средно по хиляда души на ден. През последните дни до около 2000 - 3000 души успяха да стигнат до страната.

На фона на този огромен приток италианската брегова охрана е принудена да се обръща към кораби на неправителствени организации с молба за съдействие за оказване на помощ на мигрантите в плаващите лодки в отговор на десетки обаждания, отбелязва изданието.

През тази година се наблюдава рязко увеличение на миграцията през Средиземно море от Тунис след репресиите на Тунис срещу незаконно пребиваващите в страната мигранти от Субсахарска Африка и съобщенията за расистки нападения на фона на икономическия спад.

Подобен мигрантски пик и политиката за справяне с него коства целостта на управляващата коалиция в Нидерландия и премиерът Марк Рюте подаде оставка снощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари