43 мигранти потънаха във водите край Тунис

0
Те са се опитвали да прекосят Средиземно море от Либия до Италия
Те са се опитвали да прекосят Средиземно море от Либия до Италия Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 43 мигранти са се удавили при корабокрушение край Тунис

Те са се опитвали да прекосят Средиземно море от Либия до Италия. Други 84 мигранти са били спасени, съобщи Тунизийският Червен полумесец пред "Ройтерс", предаде news.bg

Лодката е тръгнала от Зувара, на северозападното крайбрежие на Либия, превозвайки мигранти от Египет, Судан, Еритрея и Бангладеш, уточни хуманитарната организация.

През последните месеци се случиха няколко инцидента с удавяния край тунизийското крайбрежие, с увеличаване на честотата на опитите за преминаване към Европа от Тунис и Либия към Италия, след като времето се подобри.

"Военноморските сили спасиха 84 мигранти, а 43 други се удавиха в лодка, която потегли от либийския Зувара към Европа", отбеляза официалният представител на Червения полумесец.

През последните години стотици хиляди хора преминаха през опасното Средиземно море, като много от тях бягаха от конфликти и бедност в Африка и Близкия изток.

Пристиганията на мигранти в Италия - един от основните мигрантски пътища в Европа - спадна през последните години, но броят им отново се повиши през 2021 г.

Почти 19 800 мигранти са пристигнали от началото на годината срещу малко над 6 700 за същия период на миналата година, показват данните на италианското министерство на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари