Италия одобри още 17 милиарда евро в подкрепа на хората и фирмите

0
Целта на огромната социална инвестиция е защита на домакинствата и бизнеса от растящите цени на енергоносителите
Целта на огромната социална инвестиция е защита на домакинствата и бизнеса от растящите цени на енергоносителите Снимка: Getty Images

Целта на огромната социална инвестиция е защита на домакинствата и бизнеса от растящите цени на енергоносителите

Антиинфлационен пакет за 17 милиарда евро одобри тази вечер воденото от Марио Драги правителство на Италия, което изпълнява служебни функции до предсрочните избори на 25 септември. Целта на огромната социална инвестиция е защита на домакинствата и бизнеса от главоломно растящите цени на енергоносителите, съобщава БНР.

Кабинетът в оставка на Италия прие допълнителна разпоредба към закона "Помощи". Отнася се за преодоляване на ефектите върху хората, семействата, предприятията и публичните органи, свързани с повишаването на цените на енергийните продукти и  с инфлацията. За реализирането на допълнителния указ са предвидени 17 милиарда евро.

На специална пресконференция премиерът в оставка Марио Драги каза, че мерките са с оглед на бъдещето заради инфлацията, повишените цени на горивата и геополитическата несигурност.

Декретът е на стойност 15 милиарда евро плюс още 2 млрд. евро за допълнителни мерки или общо 17 млрд. евро, които се добавят към вече одобрените приблизително 35 млрд. евро.

Мерките  включват преоценка на пенсиите с 2% от октомври, намаление с 2% на данъчната тежест върху разходите за труд за годишните доходи под 35 хиляди евро.

Заради сушата, материално поощрение ще получат селскостопанските предприятия.

Пакетът от помощи за семействата  срещу скъпата енергия се увеличава на 5 милиарда евро. Запазва се до 20-и септември и действащото намаление на акцизите с около 30 евро цента за бензина и дизела и около 10 цента за пропан-бутан. 

През месец септември декретът ще бъде обсъден в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    плюс-минус
    Италия ще похарчи разумно тези милиарди, а в България вече трийсет и кусур години се краде като за последно и много милиарди просто потънаха в небитието. С всичките си недостатъци соцът създаде просперираща държава, работа за всички, добри здравеопазване и образование, малки, но стигащи за живот заплати и пенсии, почивки за всички.... Днешният т.н. капитализъм ни внесе пластмасови плодове и зеленчуци, съсипа и закри фабрики и заводи, изгони работещите млади българи в други държави, лошо и алчно здравеопазване, хаос в образованието, малки и недостатъчни заплати и пенсии...... Сега пък ние спонсорираме САЩ.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари