Италия конфискува луксозната яхта "Шехерезада"

1
Екипът на Алексей Навални смята, че тази яхта е собственост директно на Путин
Екипът на Алексей Навални смята, че тази яхта е собственост директно на Путин Снимка: Yacht Charter Fleet

Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност около 700 милиона долара, за която се предполагаше, че може да е на руския президент Владимир Путин, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Луксозната огромна яхта "Шехерезада" беше на ремонт в италианското пристанище Марина ди Карара от септември. Но сега както изглеждало яхтата се готвела да отплава.

Италианското министерство на финансите публикува изявление, в което казва, че разследването е показало, че собственикът на яхтата имал връзки с "влиятелни елементи от руското правителство" и с хора, взети на прицел от санкциите на ЕС. Името му обаче не се посочва.

"Шехерезада" има две хеликоптерни площадки и може да приема до 18 гости и 40 души екипаж.

Според запознат източник италианската полиция смятала, че яхтата е на Едуард Худайнатов, бивш шеф на руския енергиен гигант "Роснефт", който сега не е обект на санкции на ЕС.

Екипът на руския дисидент Алексей Навални обаче смята, че тази яхта е собственост директно на Путин. В подкрепа на това твърдение екипът на Навални привежда факта, че в списъка с членове на екипажа имало няколко служители на Федералната служба за защита на руски видни личности.

Според италианската компания "Италиан сий груп", която се беше заела с ремонта на яхтата, това не е вярно. "Собствеността на яхтата не може да бъде приписвана на руския президент Владимир Путин", се казва в изявление на компанията, която твърди, че разполага с документация и резултати от извършени проверки от компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 5
    Аха, според данни на Файнейшъл Таймс, московски вестник ако не знаеш.:) Пътьом статията беше къде отиват парите на хамериканците в Украйна.:)
  • -2
    5
    до 4
    750 млн ли е? ахахах по-наивен си от жена :)
  • 1
    4
    до 2
    Зеленски е декларирал лично богатство в размер над 750 000 000 долара, придобито за времето когато е бил президент. Да ти имам идолите, Мюмюне! Бе ти на колко си години ако не е тайна, защото звучиш като пубер, завършващ парцаленият техникум в Русе.
  • -3
    3
    до 2
    То и по сталиново време е имало едни тричленки, които са решавали кой е враг и кой - не. Доста народ са избили. Ей на, аз смятам, че си дебил и трябва да бъдеш разстрелян, ще намеря още двама, които да го потвърдят и няма защита, няма апелация... Между другото, ти наистина си тъп болшевик.
  • -4
    2
    да
    Собственикът поддържа фашистки режим, следоваделно напълно законно е конфискувана. Да се продаде на търг следва и парите да отидат за възстановяването на Украйна след нападението на агресора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари