"Историята" на Христо Стоичков предизвика истерия в Барселона

1
Огромни опашки се извиха пред магазина, където се състоя официалната промоция на биографичната книга на футболиста
Огромни опашки се извиха пред магазина, където се състоя официалната промоция на биографичната книга на футболиста Снимка: Boyan Yanev Boychev, Фейсбук

Огромни опашки се извиха пред магазина, където се състоя официалната промоция на биографичната книга на футболиста

"Историята" бе представена в Лондон, Чикаго, Торонто, Варшава, Леон и сега в Барселона. Преведена е на три езика - английски, испански и полски, пише bg voice.

Истинска истерия в Барселона предизвика представянето на биографичната книга на Христо Стоичков "Историята".

Камата направи официалната ѝ промоция в най-новия и голям магазин на Барселона на прочутия булевард „Ла Рамбла“, а огромна опашка се изви пред мястото, за да се срещне с легендата.

Историята“ на Стоичков се превърна в бестселър на българския пазар в новото време.

От летището Кавалерът на "Златната топка" дойде първо в българското училище в Каталуния - "Св. Св. Кирил и Методий", за да представи биографичната си книга. Гост на събитието беше и Цветелин Цолов, консулът ни в Барселона.

"Много съм щастлив най-накрая да бъда сред вас - възкликна Камата. - Когато преди 15 години поставихме основите на училището, бяха двадесетина деца. Сега са над 120! Деца, учете! Спортът е страхотно нещо, но не всеки от вас ще стане спортист."

Стоичков подари на Стоянка Колева, директор на училището, копие на "Златната топка".

"Ето това е нещото, за което винаги съм мечтал - продължи легендата. - За един футболист няма по-голяма награда от "Златната топка". В моята "История" ще разберете как съм я постигнал. Ако в книгата ми има нещо невярно, обърнете се към моя голям приятел и съавтор Владимир Памуков. Десетилетия наред ние сме заедно. Владо знае всичко дори по-добре от мен!"

Стоичков бе приветстван от Колева, която му благодари за оказаната част.

"За мен, за нашето училище е огромна чест да посрещна Христо Стоичков - сподели тя. - Той винаги е бил един от най- големите ни приятели."

А консул Цолов добави:

"Седейки до Христо, знам, че седя до най-големия посланик на България по света".

След това започна голямата атракция за феновете. Малки и големи деца заедно с родителите си се наредиха на опашка за подпис и снимка. Както турът на "Историята" отдавна поверява - никой не си тръгва, без да се докосне до най-големия посланик на България по света.

Три часа по-късно в най-новия и голям магазин на "Барселона" на прочутия булевард "Ла Рамбла" започва и гостуването на Стоичков. Там са поканени всички - българи, испанци и гости на Каталуния, които искат да се докоснат до една истинска "Златна топка".

В чужбина "Историята" бе представена в Лондон, Чикаго, Торонто, Варшава, Леон и сега в Барселона. Преведена е на три езика - английски, испански и полски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари